Alegerea maternitatii – dilema viitoarelor mamici

Alegerea maternitatii – dilema viitoarelor mamici

2

gravidaAlegerea maternitatii reprezinta, poate, una dintre cele mai mari dileme ale viitoarei mamici.

Ajunse in trimestrul al treilea de sarcina sau poate mult mai devreme, femeile insarcinate incep sa se framante asupra stabilirii acestui aspect. Alegerea maternitatii va avea loc in urma discutiilor purtate cu medicul specialist obstretician.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De regula, alegerea maternitatii se va face in functie de institutia la care medicul care a urmarit evolutia sarcinii este angajat ori practica meseria, avand acces de libera practica.

In ultima perioada, s-a constatat ca maternitatile private din Romania capata din ce in ce mai multa popularitate. Alegerea lor se face tinand cont de serviciile oferite, gradul de confort, igiena si siguranta. Chiar daca costurile sunt mult mai crescute decat in cazul maternitatilor de stat, multe gravide opteaza pentru ele.

Personalul medical autorizat, rezervele pentru mama si bebelus, saloanele de terapie intensiva sunt alte elemente de care se tine cont in momentul alegerii maternitatii.

Alegerea unei maternitati de stat prezinta avantajul unui cost mult mai scazut, femeile spitalizate beneficiind de sprijinul material al statului oferit in urma contributiilor la asigurarile sociale.

Chiar daca pot fi intalnite si cazuri razlete in care conditiile de igiena sa fie destul de precare, punand in nesiguranta viata si sanatatea bebelusului, in ultima perioada tot mai multe maternitati de stat incearca sa se alinieze standardelor europene de calitate.

In ultima vreme, rezervele pentru mama si bebelus pot fi intalnite si in cazul maternitatilor de stat. In acest mod, mama va lua contact imediat cu bebelusul, beneficiind, in acelasi timp de sprijinul cadrelor medicale specializate. Accesul in rezerva se va face contra cost, achitat la casieria spitalului.

Atat in cazul maternitatilor de stat, cat si in cazul celor private este permisa recoltarea de celule stem la cererea mamei. Recoltarea se va face de catre medicul obstretician, urmand ca aceste celule sa fie stocate in cadrul bancilor de celule stem cu care s-a contractat.

Participarea tatalui la nastere reprezinta o varianta accesibila mult mai usor in cazul maternitatilor private. In cazul celor de stat, tatal va trebui sa obtina avizul medicului specialist si al conducerii spitalului.

Costurile nasterii in maternitatile private sunt destul de crescute, atingand uneori suma cuprinsa intre 2000 si 3000 de Euro in functie gradul de confort, tipul nasterii si de serviciile oferite.
2 Comentarii

  1. ce trebuie sa stiti este ca maternitatile private pot prelua doar cazurile necomplicate, iar daca apar complicatii ale nasterii nu le pot rezolva pe cele majore si se solicita transferul la o maternitate de stat. de asemenea, daca nou nascutul are nevoie de terapie intensiva, ventilatie mecanica, surfactant, va fi nevoie de transfer. ceea ce numesc in documente terapie intensiva sunt saloane de ingrijire postoperatorie standard si nu unitati de terapie intensiva conform legii.
    maternitatile de stat de la noi fac de ani de zile obiectul unor campanii de dotare si renovare ale Bancii Mondiale, asa incit nu sunt multe locuri unde conditiile hoteliere sa lase de dorit

Lasa un comentariu