Alimente de Paste toxice pentru catei

Alimente de Paste toxice pentru catei

0

Ti-ai format un obicei din a-i da catelului ce ramane de la masa voastra? Ei bine, de Paste trebuie sa faci o exceptie – cele mai multe dintre alimentele pe care le mancam in aceste zile sunt toxice pentru catei.

Oua de ciocolata

Da, ciocolata e chiar periculoasa pentru caini – ii poate ucide! Ciocolata contine un ingredient numit teobromina care este toxic pentru caini, chiar si in cantitati moderate. Dupa ce ingereaza ciocolata cainele poate fi agitat, vomita, are dificultati in a merge!

Ai grija cand copilul mananca ciocolata, sa nu cada bucatele pe jos, pe care catelul le va inhata imediat!

Cozonaci

Daca faci cozonaci cu stafide, abtine-te sa-i dai si cainelui. Strugurii, stafidele, coacazele uscate, mancate chiar si in cantitati mici, poti fi fatale pentru caini – cauzeaza blocaje renale.

Aluat

Nu ai avea de ce sa ii dai aluat crud, desigur, dar daca ai un caine mai pofticios, el se poate autoservi – iar coca cruda fermenteaza in stomac si elibereaza chimicale toxice (la propriu) pentru un caine.

Indulcitori

Produsele dietetice care contin xylitol sunt foarte periculoase pentru catei – le scad foarte tare glicemia si cauzeaza lesinul sau chiar moartea catelului.

Alcool

Tine paharele de bere si vin departe de catel! – alcoolul poate caua cainilor convulsii si probleme respiratorii.