Alimentele din primul an

Alimentele din primul an

Intre 8 si 12 luni, bebe va manca din ce in ce mai multe alimente solide. Incearca sa faci un mix corect intre mesele de lapte si cele de piureuri. Din cauza introducerii solidelor, dependenta de lapte ramane sursa principala de nutrienti.

Atunci cand vine momentul introducerii alimentelor solide, pediatrii recomanda sa introduci treptat fructele si legumele, iar la final carnea si ouale, pentru a putea observa reactiile la tipurile de alimente. Iata o lista cu alimente de tip finger food care sunt sigure si nu produc alergii.

Incepe cu banane taiate felii – Curata banana de coaja si taie in feliute subtiri astfel incat cel mic sa nu se inece. Poti incerca aceeasi metoda si cu alte sortimente de fructe, mai tarziu.

Cartoful dulce – Bebelusilor le plac legumele dulci, precum cartoful dulce. Incearca sa-l pregatesti pentru inceput in baie de aburi, pentru a-sipastra toti nutrientii.

Avocado–Cuburi de avocado– Acestea sunt moi si vor reprezenta o buna alternativa pentru mestecat.

Carne de pui – Acest tip de carne este mult mai fraged si reprezinta o buna incecare, mai ales daca cel mic este la primul sau contact cu carnea. O poti pregati piure si i-o poti oferi in bucatele mici dupa varsta de 1 an.

Pere sau piersici –Incearca sa-i oferi bebelusului feliute subtiri din aceste fructe care sunt foarte pe placul sau. Totusi este o idee buna ca fructele sa fie foarte coapte.

Paine din faina integrala – Taie o felie de paine integrala in cuburi mici si incearca sa dai la o parte coaja.

Ou fiert–Poti taia oul in feliute pe care cel mic le poate apuca in manuta si manca usor. Evitarea oului nu previne alergia la acest aliment, conform pediatrilor, insa un consum moderat ajuta. Incearca sa nu ii oferi celui mic mai mult de doua oua pe saptamana.

sursa foto:www.coles.com.au