Bebe, la patru luni

Bebe, la patru luni

Uraa! Dupa luni de zile de priviri impaienjenite si foarte mult somn, rasul si ganguritul bebelusului tau de patru luni dau de veste lumii ca repetiile in costume s-au incheiat si ca este gata pentru pemiera!

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Au trecut trei luni interminabile de cand s-a taiat cordonul ombilical, dar in sfarsit, bebelusul tau este pregatit cu adevarat sa se nasca. A facut fata cu brio trecerii din uterul tau in lume si nu mai este prins in capcana corpului imatur. Controlul tot mai mare pe care il are asupra actiunilor sale ii ofera acum moduri noi in care sa-si rezolve nemultumirile fara sa mai aiba nevoie de plans.

Nu subestima succesele bebelusului tau in aceasta prima scurta perioada de viata. Este cu adevarat uluitor. Pe scurt, a recapitulat milioane de ani de evolutie in 90 de zile. E adevarat ca a inceput neajutorat ca un soricel, dar acum e pe cale sa stapaneasca cele mai importante abilitati ale speciei noastre – aceea de a intinde mana atat din punct de vedere fizic, cat si social.

Mainile lui relaxate si deschise ii permit acum sa apuce jucarioarele (sau nasul tau) si, invata cum sa-si foloseasca adorabilul suras fara dinti pentru a-i face pe toti sa se indragosteasca de el.

Ca un copil in prima zi de scoala, la patru luni, sporovaiala bebelusului tau dolofan si imbujorat nu se mai opreste. Acum nu mai incape indoiala ca e gata sa invete si sa-si faca prieteni. Si, ca o consecinta directa a curiozitatii tot mai mari a copilului tau, vei observa probabil ca este gata sa invete si sa-si faca prieteni.

Vei observa probabil ca nu-i mai place sa fie asezat pe burtica. In timp ce nou-nascutii se bucura de momentele cand stau pe burtica pentru ca e linistitor si ii ajuta sa ignore haosul din lume, bebelusul tau de patru luni cere sa fie pus pe spate, ca sa poata privi lumea. Acum haosul il intereseaza si este gata de joaca.

Sugarul tau nu este singurul pregatit pentru urmatorul capitol din viata. Si tu ai chef de mai multa joaca… si odihna. In ultimele trei luni ai acceptat cu altruism durerea, oboseala si nelinistea. Acum ai devenit unul dintre parintii cu experienta si ai invatat destule cat sa capeti o diploma de studii avansate in „bebesulogie”.

In sfarsit exista o luminita la capatul istovitorului ce-l de-al patrulea trimestru si, din fericire, departe de-a fi a trenului care vine, lumina pe care o vezi este… un curcubeu splendid. Toata iubirea si toata stradania ta au dat roade si adevarata distractie abia de acum incepe. Felicitari! Bebelusul tau este pe care de-a deveni unul dintre cei mai  fericiti din lume!

Sursa: cel mai fericit bebelus din lume, Harvey Karp
Fara comentarii

Lasa un comentariu