Bebelusul tau incurca ziua cu noaptea?

Bebelusul tau incurca ziua cu noaptea?

0

bebelusul-tau-incurca-ziua-cu-noaptea

Picture 1 of 2

Foarte multe dintre proaspetele mamici se plang de faptul ca bebelusii lor dorm ziua, iar noaptea sunt mai mult in stare de veghe. Acest lucru se intampla din cauza ca nou-nascutul nu poate distinge diferenta dintre zi si noapte. Aceasta confuzie este foarte obositoare pentru parinti si sta tot la indemana lor sa o rezolve, chiar cu sacrificiul catorva zile si nopti nedormite.

In continuare ti-am pregatit cateva sfaturi care sa te ajute sa-l dezobisnuiesti pe cel mic sa doarma mai mult ziua decat noaptea.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:
  • Nu lasa sugarul sa dorma neintrerupt mai mult de 4 ore in timpul zilei. Trebuie sa recunoastem ca aici este si vina unor parinti, care pe moment se bucura ca cel mic doarme atat de mult ziua, deoarece se pot ocupa de alte treburi casnice.
  • Trateaza diferit perioadele de somn de peste zi fata de somnul de noapte. De exemplu, in timpul zilei lasa copilul sa doarma oriunde in casa (in patul matrimonial, pe canapea, in balansoar), dar noaptea culca-l in patutul lui.
  • In perioadele de somn din timpul zilei nu trebuie sa fie complet intuneric in camera si nici liniste deplina. Este in regula daca lumina este filtrata de draperii si daca undeva in surdina se aude radioul.
  • In timpul noptii in camera copilului nu trebuie sa ramana decat o lampa de veghe, iar linistea este obligatorie.
  • In perioadele de veghe din timpul zilei camera trebuie sa fie luminoasa, iar cel mic poate asista la activitatile casei. De exemplu poate privi cum ii pregatesti masa sau cum te ocupi de mici treburi casnice.
  • In timpul zilei, cand este treaz, joaca-te cat mai mult cu bebelu tau, cantandu-i sau mangaindu-l. Insa noaptea, cand il hranesti sau ii schimbi scutecul, trebuie sa fii cat mai tacuta si expeditiva.

sursa foto: lindsayquebedeaux.theworldrace.org si newbornbabycaretips.org
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu