Biberoanele cu Bisfenol A interzise

Biberoanele cu Bisfenol A interzise

0
bebelus care bea lapte din biberon (www.babysday.co.uk)

bebelus care bea lapte din biberon (www.babysday.co.uk)Se pare ca noul an in care tocmai am intrat va aduce lucruri noi in ceea ce ii priveste pe cei mici. De la modificarea aspectelor legislative cu privire la modul de acordare a indemnizatiei lunare de cresterea copilului si pana la interzicerea biberoanelor ce contin Bisfenol A, toate reprezinta norme de care vor trebui sa tina cont mamicile.

Potrivit Uniunii Europene inca din primavara anului 2011 tarile membre vor trebui sa interzica de la producere si comercializare biberoanele care contin Bisfenol A. Potrivit specialistilor, compusul chimic pe care l-am adus in discutie este destul de nociv pentru sanatatea copiilor, fiind gasit in mai multe obiecte de plastic, inclusiv in jucarii sau in cd-urile si dvd-urile necesare computerelor. In cazul in care vom intra in contact direct cu acest produs chimic vom putea fi afectati de  boli grave, precum obezitatea, cancerul, afectiuni cardiac severe, probleme de infertilitate. La cei mici, folosirea biberoanelor din plastic cu un continut de Bisfenol A poate determina o intarziere cerebrala destul de severa. Tocmai de aceea, medicii ne recomanda sa tinem departe bebelusii de astfel de produse nocive pentru sanatatea lor.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Folosirea acestui produs este destul de frecventa daca vom tine cont de faptul ca acesta face biberonul mai rezistent la temperaturile inalte. In momentul in care vom adauga lapte fierbinte in biberon, Bisfenolul A va trece in alimentul ce va fi ingerat de catre copil, determinand reactiile adverse mai sus amintite. De asemenea, totul va deveni si mai periculos atunci cand incalzim biberonul in cuptorul cu microunde.

De aceea, daca mai inainte nu se cunosteau care sunt efectele adverse ale unor astfel de biberoane, acum, situatia devine alarmanta. Potrivit deciziilor Uniunii Europene, de la 1 martie 2011 se va interzice producerea lor, iar incepand cu 1 iunie 2011 va fi interzisa si comercializarea.

In Franta si in Danemarca au fost deja interzise astfel de biberoane, urmand astfel modelul statelor americane si al Canadei unde s-au interzis atat biberoanele cu un astfel de continut, dar si toate produsele ce il contin.
Fara comentarii

Lasa un comentariu