Calciul si laptele in alimentatia copilului

Calciul si laptele in alimentatia copilului

0
drink-milk

baby_formula

Picture 1 of 2

Indiferent de varsta, copilul are nevoie zilnic de tot mai mult calciu, tinand cont de faptul ca sistemul sau osos este in crestere.

Pentru buna dezvoltare a organismului, orice copil are nevoie sa consume mai mult calciu, regasit in lapte. Atunci cand ne gandim la componenta fiecarui pahar de lapte nu avem cum sa trecem indiferenti in fata aminoacizilor, mineralelor, bacteriilor lactice sau fosdfolipiodelor continute de aceasta. Calciul, fosforul si proteinele continute de fiecare pahar de lapte reusesc sa intregeasca valoarea nutritiva, reusind astfel sa intareasca sistemul imunitar si sa previna aparitia rahiotismului cauzata de insuficienta surselor de calciu din organism.

Potrivit medicilor, fiecare persoana are nevoie zilnic de 1 gram de calciu in asa fel incat organismul sa nu aiba de suferit. Asa ca, medicii sfatuiesc parintii sa introduca zilnic in alimentatia copilului un pahar de lapte, o portie de branza proaspata, iaurt sau parmezan.

Pentru ca organismul copilului sa faca fata schimbarilor aparute ca urmare a dezvoltarii sistemului osos este necesar ca acesta sa consume zilnic trei  portii de calciu – doza zilnica de lapte.

Cu toate acestea, statisticile sunt ingrijoratoare – copiii romani sunt pe ultimul loc la consumul de lapte din Europa.

 

Foto: http://www.healblog.net / http://vaccineliberationarmy.com