Cand e cel mai bine sa mananci bananele?

Te-ai intrebat vreodata cand este cel mai bine sa mananci o banana? Care este momentul in care poti beneficia din plin de toti nutrientii dintr-o banana?

Ai observat, probabil, ca o banana foarte coapta este si foarte dulce. Asta pentru ca enzimele din fruct transforma amidonul in zaharuri (monozaharide, dizaharide), care, evident, sunt dulci.

Pentru ca enzimele din banane au transformat deja, amidonul, asta inseamna ca organismul tau nu va mai face asta, ci va absorbi imediat zaharul si-l va distribui catre sange.

O echipa de cercetatori japonezi a mai descoperit, de asemenea, ca o banana coapta are mai multe proprietati anticancerigene decat una mai putin coapta. Bananele pe a caror coaja au inceput sa apara pene de culoare inchisa produc o substanta denumita TNF (Tumor Necrosis Factor) care lupta impotriva celulelor modificate. Cu cat banana are mai multe asfel de pete, cu atat sunt mai bune pentru sistemul imunitar. Cercetatorii sunt ca bananele cu coaja patata sunt de opt ori mai eficace in intarirea sistemului imunitar decat cele verzi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/cand-e-cel-mai-bine-sa-mananci-bananele/

 

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare