Cand ii dam copilului inghetata?

Cand ii dam copilului inghetata?

0
copil care mananca inghetata (www.fremontdads.com)

copil care mananca inghetata (www.fremontdads.com)Anotimpul cald aduce odata cu el o serie de noi pofte la copii – inghetata. Cu siguranta, inghetata reprezinta pentru fiecare copil un adevarat deliciu la care nu vrea sub nicio forma sa renunte.

Asa ca apare si intrebarea – de la ce varsta putem sa ii dam copilului inghetata?

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Daca citim cu atentie ingredientele vom putea observa ca inghetata are un continut proteic destul de ridicat. Cu alte cuvinte, daca ii vom da copilului inghetata il vom alimenta in egala masura cu lapte, smantana, iaurt, gelatina, arome, conservanti, emulgatori si stabilizatori.

Intr-un cuvant, inghetata are un continut caloric destul de ridicat. In acelasi timp, inghetata ii poate asigura copilului aproximativ 20% din portia de calciu necesar cresterii sale intr-o zi.

Potrivit medicilor, ii putem da copilului inghetata, insa nu va trebui sa facem abuz. In cazul in care copilul este supraponderal incercati sa ii oferiti o inghetata fara prea multe grasimi pentru a-l feri de bolile cardiovasculare. In continutul unei inghetate mai putem regasi fosfor, vitamina A si B, dar si mult apa. Cu toate acestea, medicii nu recomanda consumul de inghetata la copilul mai mic de un an intrucat laptele de vaca continut de aceasta ar putea conduce la aparitia unor alergii destul de puternice. De asemenea, riscul amigdalitelor este la fel de ridicat.

Nu putem contesta faptul ca atunci cand copilul consuma inghetata este predispus la aparitia cariilor. Pentru a feri copilul de E-uri sau conservanti medicii recomanda prepararea inghetatei in casa dupa retete sanatoase. In cazul in care ii dam copilului inghetata din comert va trebui sa avem in vedere efectele nocive ale aditivilor, dar si ale E-rilor periculoase pentru sanatatea oricui.
Fara comentarii

Lasa un comentariu