Cand incepe bebe sa pape?

Cand incepe bebe sa pape?

Sunt multe etape pe care trebuie sa le depaseasca bebelusul pana cand va acumula abilitatile necesare pentru a incepe sa manance alimente solide. Iata care sunt cele mai importante etape peste care trebuie sa treaca inainte de-a fi pregatit.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Majoritatea specialistilor indica un start pentru alimentatia cu solide incepand cu varsta de sase luni a bebelusului. Aceasta este si varsta la care incep sa piarda reflexul de a suge exclusiv. Acest reflex este esential cand sunt mici, insa intervine in conceptul de alimentatie cu solide. La aceasta varsta, bebelusul ar trebui sa ridice singur capul si sa-si sustina gatul.

Daca la aceasta varsta, bebelusul tau poate sta in sezut fara sustinere, arata interes pentru mancare atunci cand te vede pe tine mancand, este probabil momentul potrivit sa incepeti diversificarea. Daca bebelusul este alaptat exlusiv, este recomandat sa astepti pana cand implineste sase luni si apoi sa incepi diversificarea.

De la piure la bucatele

Mestecatul este un proces destul de important si evident, un bebelus nu ar trebui sa treaca decat treptat de la faza de piure la cea de mestecat alimente. Dupa primele saptamani de exercitiu cu piureul mai mult lichid, bebelusul este pregatit cu siguranta sa incerce noi provocari alimentare.

Noile texturi trebuie introduse gradual. Pentru inceput ii poti pasa banana sau avocado, sau daca ai un blender pentru bebe, poti alege pasul 2 de pasat, pentru ca in jurul varstei de noua luni sa poti pasa pe treapta a 3-a.

Scaunul de masa

Atunci cand bebe este pregatit pentru diversificare este si momentul in care poti observa ca ei stau foarte bine in scaunul de masa, fara sa aiba nevoie de ajutorul tau pentru a-i sustine. Retine ca trebuie sa-i legi centura de fiecare data, pentru ca pe masura ce va creste si va deveni activ, bebe risca sa cada. Este un bun obicei acesta de a lega centura micutului, chiar daca pare ca nu are nicio sansa sa cada. Gandeste-te ca ai putea sa fii distrasa pentru putin timp, si se poate intampla ceva exact cand nu esti atenta.

Mananca din mana

Bebelusii cu varsta cuprinsa intre 7 si 11 luni iti arata ca sunt pregatiti sa manance mai mult, sau sa treaca la urmatoarea etapa, sa manance din mana. Incearca sa ii oferi felii subtiri de morcov, paste fierte sau zucchini. Carnea i-o poti oferi de asemenea in manuta, pentru a o descoperi singur.

Ii poti oferi in manuta si cereale neindulcite sau covrigei cu tarate. Fii foarte atenta sa nu se inece. Incurajeaza-l pe cel mic sa manance singur, pentru ca astfel va invata sa exploreze.
Fara comentarii

Lasa un comentariu