Cantitatea de acid folic necesara in sarcina

Cantitatea de acid folic necesara in sarcina

0
gravida 1

dieta

Picture 1 of 2

Cantitatea de acid folic pe care va trebui sa o primesti in sarcina este una de nelipsit, tinand cont de importanta acestuia.

Chiar si asa nu exista o formula generala prin care cantitatea de acid folic necesara in sarcina sa fie una constanta. De regula, acest lucru variaza de la medic la medic. In functie de analizele pe care va trebui sa le efectuezi imediat ce ai aflat ca esti insarcinata, medicul iti poate prescrie 0.6, 0.8 sau chiar 1 mg de acid folic pe zi.

Acidul folic reuseste sa previna anomaliile de tub neural sau chiar pierderea sarcinii. De aceea, cantitatea de acid folic recomandata de catre medic va trebui luata cu regularitate conform prescrierilor medicale cel putin in primele 12 saptamani de sarcina. Iar pentru ca acest lucru sa fie respectat, orice femeie este obligata sa mearga la medic imediat ce prezinta simptomatologia unei sarcini.

De regula, cantitate de acid folic va putea fi suplimentata si prin alimentatie. Legumele verzi precum spanacul, stevia, brocolli contin o cantitate destul de mare de acid folic care va putea fi preluata cu usurinta de catre organism. Si chiar daca vei ingera o cantitate putin depasita de acid folic nu va trebui sa iti faci probleme. De regula, acesta este eliminat de catre organism in cazul in care exista un surplus.

Foto: http://cybermedicinestore.com / http://www.goodeveningworld.com