Care este doza zilnica de lapte recomandata copiilor?

Care este doza zilnica de lapte recomandata copiilor?

Este un pic cam dificil sa ne dam seama care este doza zilnica de lapte de care are nevoie un sugar, raspunsul depinzand in mare parte de cat de mult cantareste copilul si ritmul in care creste. Uneori , copiii mananca prea mult, alteori nu primesc suficient laptic.

In general, copiii mananca atunci cand le este foame si se opresc atunci cand se simt pe deplin satui. Stim deja ca in primele 6 luni de viata este recomandata alaptarea exclusiv, precum si continuarea ei dupa iceperea etapei de diversificare.  De asemenea, apetitul pentru lapte variaza de la copil la copil, iar nevoile nutritionale se schimb zi la alta si de la luna la luna.Poate suna destul humana 2complicat, insa cu ajutorul medicului pediatru, dar fiind atenta si la cerintele si comportamentul bebelusului tau, poti fi sigura ca se bucura de o alimentatie echilibrata si care sa ii acopere nevoile nutritionale. Daca in primele 6 luni de viata, un bebelus are nevoie de aproximativ 70 de grame de lapte pentru fiecare kilogram din greutatea corporala, dupa inceperea diversificarii lucrurile se schimba putin, deoarece bebelusul incepe sa isi ia necesarul de hrana nu doar din lapte. Cu toate acestea, laptele ramane in continuare unul dintre alimentele de baza ale alimentatiei sale si va continua sa fie chiar si dupa varsta de 1 an.

Pentru a fi sigura ca primeste toti nutrientii necesari pentru o dezvoltare armonioasa, alaptarea poate fi continuata chiar si dupa varsta de 1 an, iar daca aceasta nu mai este posibila cel mai recomandat mod de a inlocui laptele de mama cu formule special create pentru aceasta etapa a dezvoltarii. Imbogatite cu vitamine si minerale, precum si cu acizi grasi esentiali, formulele de lapte sunt usor asimilate de catre sistemul digestive al micutului, spre deosebire de laptele de provenienta animala.

Pentru a face viata mai usoara mamicilor, dar si pentru a asigura o crestere sanatoasa a micilor exploratori, Humana a dezvoltat doua formule special destinate copiilor cu varsta de peste 1 an: Humana Junior Milch si Humana Junior Drink. Copiii se dezvolta intr-un ritm ametitor la aceasta varsta, progresele se vad de la o zi la alta, iar pentru aceasta au nevoie de energie. Humana Junior Drink si Humana Junior Milch reusesc sa ii ofere copilului tot ceea ce are nevoie pentru o zi plina miscare, explorare si energie. Iar cel mai important este sa fii atenta la ceea ce iti cere copilul, descoperind impreuna cu el care ii sunt nevoile si preferintele in ceea ce priveste hrana si cantitatea de lapte.