Care sunt avantajele practicării înotului pentru bebeluşi?

Ți se pare inutil că un bebeluș să știe să înoate? Află că investiția în această aptitudine a bebelușului tău este una dintre cele mai bune pe care le poți face în sănătatea și educația lui.

Beneficiile pe care înotul, învățat încă de la cele mai timpurii vârste, le aduce sănătății și dezvoltării emoționale a copilului sunt numeroase. Iar printre cele mai importante ar fi, în afară de avantajul evident că înotul îi poate salva viață:

  • Un sistem imunitar mai puternic;
  • O dezvoltare foarte bună a reflexelor;
  • O dezoltare corporală armonioasț.
  • O coordonare foarte bună;
  • O încredere în sine bine construită;
  • O capacitate ridicată de relaționare cu cei din jur;

Studiile au arătat ca bebeluşii au un echilibru mai bun şi deprind mult mai uşor tehnica înotului decât adulţii sau chiar decât copiii mai mari. Beneficiile unei astfel de opţiuni nu sunt nici ele de neglijat, fiind demonstrat că înotul pentru bebeluşi nu este nici pe departe un moft cu posibile consecinţe negative.

Când este indicat să duci bebeluşul la înot?

Deşi foarte mulţi părinţi amână momentul începerii cursurilor, specialiştii susţin că nu există exact o vârstă potrivită. Dar este recomandat ca debutul orelor de educație acvatică să se facă de la aproximativ 4 luni, atunci când sugarul are încă instinctele dezvoltate în mediul acvatic intrauterin. Datorită acestora, adaptarea la bazin are loc mult mai rapid decât în cazul copiilor aduși la bazin la vârste mai mari.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare