Cartile de colorat si educatia copilului

Cartile de colorat si educatia copilului

bebelus care se uita la o carte cu povesti (www.babytalk.org)

bebelus care se uita la o carte cu povesti (www.babytalk.org)Educatia reprezinta cheia succesului pentru adolescentul de mai tarziu. Asa ca inca din cele mai mici varste este indicat sa ii cititi micutului carti de povesti si poezii inainte de culcare. De multe ori cateva minute de colorat il poate ajuta pe cel mic sa isi insuseasca cele mai insemnate deprinderi educative. Va reusi sa cunoasca culorile, animalele domestice sau salbatice, dezvoltandu-si astfel imaginatia.

Inca din primele luni de viata ii puteti citi micutului cele mai interesante povestioare pentru copii, pentru ca mai tarziu, dupa varsta de 2 anisori sa il indrumati sa coloreze anumite peisaje din cartile de colorat. Spuneam ca este indicat sa ii aratati cum se coloreaza dupa varsta de doi anisori intrucat de la aceasta varsta cel mic nu isi va mai duce la gura hartia colorata si nici nu va mai fi atras sa rupa  foile din carticica cu povesti.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Avantajul colorarii este unul destul de evident. Atunci cand cel mic va pasi pe treptele scolii, acesta nu va mai fi la fel de stresat atunci cand vede cartile de studiu. Va fi destul de obisnuit cu acestea si nu le va mai asocia cu temele, o indatorire atat de stresanta pentru micii scolari.

Totodata, a-l invata sa coloreze inseamna sa il ajuti sa ii dezvolti creativitatea. Prin desen cel mic isi poate exprima imaginatia si va reusi sa deprinda notiunile cele mai esentiale. Totodata, relatia dintre tine si el poate capata valentele prieteniei, dobandind incredere si vorbind un limbaj similar. Daca ne referim la cercul sau de prieteni acesta poate fi extins, reusind astfel sa se imprieteneasca cu persoane de aceeasi varsta.

De asemenea, o carte de colorat il poate tine mai la distanta de calculator, fara insa a i se impune din partea voastra. Timpul petrecut in fata televizorului va fi si el scurtat. Atunci cand cel mic este incantat sa invete sa coloreze nu ii restrictionati o astfel de activitate intrucat astfel il puteti ajuta pentru mai tarziu. Cartea cu povesti sau cea cu basmele copilariei poate fi citita mai tarziu, inainte de culcare. A face din cititul povestii o tehnica de dinainte de culcare inseamna ca veti reusi sa creati o atmosfera de somn educativa, dar si destul de mult asteptata de cei mici. Si uite asa, Mos Ene vine pe la gene….
Fara comentarii

Lasa un comentariu