Cat de sigure sunt vaccinurile pentru sanatatea copilului?

Cat de sigure sunt vaccinurile pentru sanatatea copilului?

0
vaccin

vaccinSe spune ca vaccinurile efectuate in scoala pentru sanatate, preintampina anumite maladii grave precum rubeola, TBC, gripa, HPV, scarlatina.

Cu toate acestea, multi parinti isi pun intrebarea daca vaccinurile efectuate copiilor sunt cu adevarat sigure. Potrivit unora, niciun vaccin nu te poate apara in fata unei anumite afectiuni. Modalitatea prin care noi, oamenii, rezistam in fata diferitelor afectiuni, capatand anticorpi este chiar lupta cu boala insasi.

Vaccinurile actuale efectuate in scoala nu sunt atat de sigure, potrivit cercetatorilor. Acestea nu ne ofera decat un grad de siguranta determinat la o anumita perioada de timp. Dupa ce vaccinarea a avut loc medicii le recomanda parintilor sa isi aduca copiii la o noua vaccinare dupa un anumit interval de timp, ceea ce inseamna ca dupa expirarea primului interval, oamenii nu mai au in organism anticorpii necesari in lupta cu boala.

Unii cercetatori din Statele Unite sunt de parere ca unele dintre cele mai sigure metode de imunizare si de creare de anticorpi pe termen lung este alaptatul la san. Vaccinarea copiilor in scoala nu este foarte sigura, in cazul in care vom analiza graficul de imbolnaviri de la nivelul tarii. Chiar daca au fost vaccinati impotriva unei anumite afectiuni, copiii se imbolnavesc chiar de boala pentru care li s-au produs anticorpi;. Asa se face ca vaccinarea impotriva gripei determina o imbolnavire mai rapida a pacientului decat in cazul celor nevaccinati, spun specialistii.

Foto: http://dariutza.files.wordpress.com/

 

 

Articole similare

0
vaccin (www.observator.ro)

0