Cât de vulnerabili sunt copiii în fața COVID-19? Răspunsul în cel mai recent studiu

Pentru copiii şi adolescenţii sub 18 ani, efectele coronavirusului sunt în general uşoare, iar decesele sunt rare, arată un studiu realizat de cercetătorii europeni.

Studiul afirmă ceea ce medicii spuneau deja încă de la începutul pandemiei: cazurile de copii care fac forme grave de Covid-19 este mult mai mic decât al adulţilor. Cel mai frecvent simptom raportat la copii a fost febra, în timp ce aproximativ 16% dintre participanţi nu au prezentat simptome deloc.

Totuşi, copiii nu au fost cruţaţi complet. Copiii cu vârsta sub o lună şi cei cu probleme de sănătate preexistente au fost în general legaţi la aparate de îngrijire intensivă. Unii dintre ei au avut mai mult de o infecţie şi 24% dintre cei cu infecţii respiratorii suplimentare, cum ar fi răceală sau gripă au fost de asemenea internaţi la terapie intensivă. Doar 7% dintre copiii fără alte probleme de sănătate au necesitat terapie intensivă.

„Acest lucru ar putea avea implicaţii importante pentru viitorul sezon de iarnă, când infecţiile cu răceala şi gripa vor fi mai frecvente”, a declarat dr. Begoña Santiago-Garcia de la Spitalul Universitar Gregorio Marañón din Madrid, unul dintre medicii care au lucrat la acest studiu.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare