Cauzele caderii parului

Cauzele caderii parului

0
caderea-parului

caderea-parului-1

Picture 1 of 2

Caderea parului reprezinta un subiect destul de alarmant in viata oricarei femei. Tocmai de aceea, multe dintre acestea ajung la medic incercand sa depisteze cauzele care determina caderea parului, dar si prescrierea unui tratament adecvat.

Cu toate acestea, caderea parului poate deveni cauza unui coafat mult prea agresiv. Strangerea parului prea strans, bentitele, impletirea acestuia ar putea afecta firul de par, rupandu-l uneori de la radacina. Asa ca, in astfel de situatii va fi destul de greu de prescris un tratament adecvat, singurul mod in care va puteti trata fiind de renuntare a unor obiceiuri atat de nesanatoase.

Cercetarile efectuate de-a lungul timpului au incercat sa demonstreze ca strangerea parului prea tare sau pur si simplu coafatul agresiv al acestuia poate determina caderea parului. Destul de des, in astfel de cazuri se poate produce o rarire a parului de pe scalp, determinand astfel o imagine destul de neplacuta.

Femeile afro-americance au facut intotdeauna deliciul unor astfel de studii, tinand cont de modul in care acestea ajung sa isi prinda parul, respectand astfel traditia.

Extensiile reprezinta o alta cauza la fel de frecventa care poate determina caderea parului. Ondularea sau intinderea in mod artificial a acestuia determina lipsa de vitalitate de la nivelul firului de par. Diabetul, infectiile de la nivelul scalpului, dar si perioada de sarcina pot deveni si ele cauzele caderii parului – putand fi mult mai usor tratate.

Foto: http://sanatate.sepoarta.ro / http://www.emulte.ro

 

Articole similare