Cauzele si tratamentul acneei juvenile

Cauzele si tratamentul acneei juvenile

3
ten perfect (www.tenperfect.ro)

ten perfect (www.tenperfect.ro)Acneea juvenila apare cu mare regularitate la adolescenti. Potrivit studiilor, mai mult de 80% dintre tinerii cu varste de pana in 20 de ani prezinta o astfel de forma de acnee datorita dezechilibrelor hormonale ce apar in adolescenta.

Datorita excesului de sebum, la nivelul pielii se va produce o hipersecretie de keratina si un mediu propice pentru instalarea bacteriilor. De aceea, pielea se va inflama destul de usor in aceasta perioada, formandu-se astfel cosurile cu care mai toti am avut de luptat in adolescenta. Cu toate ca acneea apare de regula la nivelul fetei este posibil ca aceasta sa se instaleze si pe spate, gat sau piept. O forma mai severa a acneei este reprezentata de aparitia chisturilor la nivelul pielii care pot lasa adevarate cicatrici.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate ca multi sunt tentati sa creada ca acneea juvenila apare datorita unei igiene necorespunzatoare, in realitate totul se datoreaza modificarilor hormonale aparute in organism in aceasta perioada.

De aceea, este indicat ca fetele adolescente  sa se fereasca de cosmetice cu marca indoielnica in tot acest timp. Medicii sunt de parere ca adolescentele ar trebui sa isi indrepte atentia catre dermatocosmeticele existente in comert pentru ameliorarea simptomelor acneei.

Baietilor li se recomanda sa nu foloseasca vreme indelungata aceeasi lama de ras intrucat se pot forma bacterii destul de periculoase.
3 Comentarii

  1. La mine au dat roade suplimentele Derminax. Le-am luat pe perioada a 3 luni de zile si am scapat in totalitate de acnee. Sincer nu credeam ca o sa reusesc vreodata sa scap avand in vedere ca de foarte multa vreme incerc sa scap de acnee!

  2. Intr-adevar si stilul de viata sau alimentatia sunt un factor favorizant care contribuie la aparitia acneei, dar nu trebuie lasat deoparte nici factorul varsta, factorul genetic, igiena, sau dereglarile hormonale. Sunt multe cauze si multi factori care contribuie la aparitia acneei.

Lasa un comentariu