Ce ai de facut inainte de sarcina

Ce ai de facut inainte de sarcina

0

Unii experti sustin ca un nivel ridicat de stres te poate face sa nu ramai atat de repede insarcinata, prin faptul ca ovulatia nu mai este constanta.

Incearca sa te relaxezi si sa iti controlezi emotiile, sa fii cat mai calma si pregatita pentru aceasta noua etapa din viata ta. Poti incepe acest proces prin a afla ce anume te ajuta sa te relaxezi mai mult; fie ca asta presupune sa te uiti la episoade din Sex and the City si sa savurezi un ceai fierbinte, de fructe.

Daca nu ai un element care sa te ajute la destresare, specialistii recomanda sa tii un jurnal caruia sa-i dedici 15 minute in fiecare zi. Studiile deonstreaza ca scrierea in mod regulat a unui jurnal te poate ajuta sa fi din ce in ce mai optimista sau lipsita de griji.

Daca ultima data cand ai folosit camera de filmat a fost in luna de miere, este momentul sa o refolosesti si sa faci poze nu numai cu tine si cu sotul tau, dar si poze cu casa voastra, locul in care v-ati intalnit prima data si orice altceva care iti poate aminti de perioada de dinainte de sarcina.

Este un moment magic si important in viata ta, cand totul se reduce doar la voi doi si intr-o buna zi vei aprecia ca ai facut asta. In plus, copiilor le va placea foarte tare sa vada poze cu voi, de-a lungul timpului. Se vor intreba cum era viata voastra cand ei inca nu se nascusera. In felul acesta, le poti demonstra cum era, nu doar prin vorbe, ci si prin imagini.

Turneul restaurantelor

Sunt mai mult ca sigur sanse ca tu si partenerul tau sa aveti cateva locatii interesante in care ati fi vrut sa ajungeti intr-o sambata seara. Bineinteles ca vei putea iesi la restaurant si in timpul sarcinii, dar mesele probabil ca vor avea niste restrictii.

In meniu vor exista cateva preparate pentru care vei avea interzis, precum salata Caesar sau anumite preparate din peste marin, care contine foarte mult mercur. Pe de alta parte, starile de greata iti pot taia aproape orice pofta. Asadar planifica cel putin cateva cine de senzatie si comanda tot ceea ce iti face pofta.

Articole similare