Ce dileme are un proaspat parinte

Ce dileme are un proaspat parinte

Noii parinti au indoieli cu privire la orice aspect referitor la bebelus. Avem nevoie de liniste deplina cand doarme micutul? Pot sa ma uit la televizor cand alaptez bebelusul? Ar trebui sa-i pun muzica? Suzeta e o idee buna? Cand pot face dus? Ce ar trebui sa fac in privinta vizitatorilor? Nu exista reguli clare si rapide pentru asemenea probleme – raspunsurile depind de tine, de familia ra si de bebelus.
Trebuie sa pastrez liniste deplina?

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Mai ales atunci cand sunt la primul copil, parintii au mare grija ca in casa sa nu fie deloc zgomot, in special in intervalele cand doarme bebelusul, dar acest aspect nu este unul vital. Cei mai multi nou-nascuti pot dormi in ciuda zgomotului, in vreme ce unii nu pot adormi fara zgomot „alb“, in special cel provocat de aparatele electrocasnice, cum ar fi masina de spalat sau foenul. Pentru a-ti face viata mai usoara, ajuta-ti copilul sa deosebeasca intre zi si noapte. Poti face acest lucru permitand lumina puternica, zgomotele mai intense si joaca pentru orele de zi, facand astfel ca trezirea pe timpul noptii sa se intample mai rar.

Pot sa ma uit la televizor cat il hranesc?

Multe proaspete mamici se mai uita la televizor in timpul noptii, cand alapteaza. Nu e nicio problema sa te uiti la un film sau sa stai pe internet. Cand bebelusul va creste, aceste lucruri il vor distrage, probabil, de la alaptat, insa, acum, poti face astfel de activitati. Totusi, in miez de noapte, e indicat sa nu dai volumul la maximum si sa pastrezi lumina stinsa.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

sursa foto: natashaandreoni.wordpress.com
Fara comentarii

Lasa un comentariu