Ce inseamna casatoria in adolescenta?

Ce inseamna casatoria in adolescenta?

0
nunta

nunta-2

Picture 1 of 2

Casatoria in adolescenta este permisa incepand cu varsta de 16 ani in cazul in care parintii isi dau acordul.
Cu toate acestea, specialistii considera ca nu face parte din categoria deciziilor cele mai potrivite din viata unui adolescent.

Oricat de importanta ni s-ar parea o anumita relatia, adolescenta este etapa schimbarilor. Ceea ce este frumos atunci sau ti se pare ca iubesti cu adevarat este posibil sa nu fie altceva decat o perioada in care totul a fost o iluzie.

De aceea, casatoria in adolescenta presupune multa atentie, dar si implicare din partea parintilor. Chiar daca fiecare adolescent are impresia ca aceasta etapa a vietii inseamna numai o iubire pura, asemenea celor din basme, in realitate casatoria implica mult mai mult decat atat. Responsabilitatile zilnice, grija zilei de maine, ingrijirea copilului nascut mult prea devreme, dar si sarcina de intretinere a familiei pot transforma casatoria din adolescenta intr-o aventura greu de depasit, o perioada plina de obstacole.

Potrivit specialistilor, adolescenta este varsta in care fiecare tanar ar trebui sa experimenteze tot ceea ce este frumos, ar trebui sa cunoasca dragostea pura, iubirea fara compromisuri, ar trebui sa uite de grijile cotidiene, gandindu-se la casatorie si la efectele sale mult mai tarziu, spre maturitate, dupa implinirea varstei de 21-22 de ani.

Foto: http://www.feelgood.ro / http://dindragoste.unica.ro