Ce inseamna consecventa parintilor in educatia copiilor

Copiii au nevoie de consecventa! Aceasta este una dintre primele “lectii” primite de parinti in educatia copiilor. Dar ce inseamna CONSECVENTA? Trebuie sa fii rigid? Trebuie sa fii flexibil? Daca esti rigid esti prea dur? Daca esti flexibil risti sa rasfeti copilul?

Adevarul este undeva la mijloc. Consecventa inseamna abilitatea parintilor de a lua decizii privind situatii diferite intr-un mod cat mai flexibil. Copiii depind de parinti ca sa invete sa gandeasca intai si nu sa reactioneze intai, au nevoie de securitate, respect si dragoste, chiar si atunci cand li se spune NU.

Consecventa, de exemplu, poate fi aplicata la mersul la culcare. Un parinte poate fi consecvent cu mersul in pat la o anumita ora in timpul scolii, dar poate schimba politica daca in familie are loc un eveniment special. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul setarii limitelor. Sunt situatii in care poti face exceptii. Atat limitele, cat si exceptiile trebuie facute cu reasigurarea copilului ca este iubit si ca este in interesul lui sa se ia acele decizii.

Setarea politicilor familiei

Politicile sunt reguli pe care membrii familiei trebuie sa le respecte pentru a ghida copiii. Aceste reguli le arata copiilor cum trebuie tratati membrii familiei, dar si ceilalti oameni, insa ii fereste pe copii de eventuale pericole care le pot ameninta viata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/parinti-pentru-parinti/ce-inseamna-consecventa-parintilor-in-educatia-copiilor/

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare