Ce mananca mama in alaptare?

Ce mananca mama in alaptare?

alaptare (www.cugetliber.ro)

alaptare (www.cugetliber.ro)Pentru producerea cantitatii de lapte necesara hranirii bebelusului mama va trebui sa manance mai mult cu 800 de calorii pe zi.

Potrivit medicilor, mama care alapteaza produce circa un litru de lapte pe zi. Cu toate acestea, o asemenea cantitate va putea fi destul de buna calitativ in cazul in care mama va avea grija la alimentatie, mancand produse proaspete si multe lichide.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Lichidele sunt destul de importante pentru o proaspata mamica care alapteaza. De regula, cei doi litri de apa zilnic vor trebui suplimentati cu ceai de anason, lapte , compot, sucuri de fructe preparate in casa, ciorba sau supa.

Proteinele – in cazul in care doriti sa va hraniti bebelusul ca dupa carte va trebui sa invatati sa calculati tot ceea ce mancati. De regula, unei mame care alapteaza ii sunt necesare 2 grame de proteine la fiecare kilogram cantarit. Asa ca, nu ezitati sa mancati carne, lactate, oua, unt, smantana.

Fructele – de cele mai multe ori medicii recomanda consumul maxim de trei kilograme pe zi. Chiar daca se spune ca fructele sunt cele care ii cauzeaza bebelusului colicii abdominali, in realitate nu exista o baza teoretica in acest sens. Consumati-le pe cele de sezon.

Legumele – orice fel de leguma proaspata este permisa, exceptant ceapa, usturoiul, castravetii, varza, mazarea, vinetele, ciupercile si fasolea.




Articole similare

1 comentariu

Lasa un comentariu