Ce mananca nou-nascutul in primele ore de viata?

Ce mananca nou-nascutul in primele ore de viata?

0

mama si bebelusMulte mamici se intreaba ce anume poate manca nou-nascutul mai inainte de a i se oferi lapte matern. Un asemenea lucru este posibil in perioada imediat dupa nastere atunci cand lactatia inca nu s-a declansat la mama.

In primele clipe dupa nastere, nou-nascutul are nevoie de hrana. In cazul in care mama nu poate sa isi puna bebelusul la san, acesta va primi din partea medicilor ori personalului medical din maternitate alternative la laptele matern, precum lapte praf tip formula.

Oferirea unei alternative de hrana nou-nascutului in primele clipe de viata aduce un mare dezavantaj – micutul poate renunta la supt atunci cand lactatia intervine.

Specialistii in alaptare averizeaza asupra faptului ca nou-nascutul s-ar putea obisnui cu laptele de tip formula, fiindu-i mult mai usor sa ingereze aceasta hrana, refuzand in viitor laptele de mama.

Pentru a preintampina acest lucru medicii recomanda punerea bebelusului la san inca din primele ore de viata si chiar daca mama nu are lapte. In acest mod va creste atasamentul mama-copil, mama va capata mai multa experienta in asezarea copilului la san, producandu-se in acelasi timp stimularea lactatiei.

Intarzierea lactatiei are loc in mod special in cazul nasterilor prin cezariana. Fiind o nastere indusa, bebelusul fiind adus pe lume mai inainte de termen in mod planificat, este posibil ca laptele matern sa se produca mai tarziu.