Ce patesc copiii agresati

Ce patesc copiii agresati

Americanii folosesc termenul bullying pentru a descrie actiunile repetate si deliberate comise impotriva copiilor de catre unul sau mai multi hartuitori (de cele mai multe ori, avand aceeasi varsta!)

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Agresiunea nu este intotdeauna fizica – uneori, poate fi vorba doar despre folosirea de apelative jignitoare, alteori, despre mici intepaturi si glume proaste sau despre imprastierea unor zvonuri care il au ca subiect pe un copilul-victima.

Copiii agresati la scoala, in special, se pot trezi in situatia in care li se fura repetat lucruri, incepand de la pachetul cu mancare, pana la telefoane si bani, sau se pot trezi la miezul noptii cu apeluri telefonice pe post de gluma proasta.

Toate aceste forme de agresiune lasa urme la fel de adanci ca o bataie – spun psihologii. Copiii agresati cad treptat intr-o stare depresiva. Cercetarile efectuate de psihologi americani arata ca, supusi in mod repetat unor astfel de agresiuni, copiii pot dezvolta chiar tendinte suicidale.

Cercetari medicale ale caror concluzii au fost publicate in Medical News Today arata ca urmarile agresiunii raman ani la randul dupa ce evenimentele au incetat. Astfel, copii de 12 ani care fusesera agresati verbal sau fizic de catre colegii lor cu 3-4 ani in urma inca prezentau inca episoade de somnambulism sau cosmaruri…

 

sursa foto: www.endbullying.org.uk
Fara comentarii

Lasa un comentariu