Cel mic are nevoie de un umidificator de camera? Afla cum alegi...

Cel mic are nevoie de un umidificator de camera? Afla cum alegi unul potrivit pentru el

0

Nivelul de umiditate din aer tinde sa ne afecteze destul de mult starea de sanatate, iar asta pentru ca organismul nostru poate functiona in parametri optimi doar daca sunt respectate anumite conditii. Daca aerul este prea umed sau prea uscat starea noastra de confort are de suferit, iar cei mai afectati sunt bebelusii si persoanele in varsta.

Atunci cand aerul este unul foarte uscat, mucoasa incepe sa se usuce destul de tare, ceea ce duce la aparitia crustelor in nas, precum si a iritatiilor. Nivelul de disconfort resimtit devine din ce in ce mai ridicat, iar pielea va avea si ea de suferit din cauza umiditatii foarte scazute. Riscul de imbolnavire este si el unul mult mai ridicat, iar asta pentru ca microbii vor putea patrunde mult mai usor in organism prin fosele nazale care sunt afectate.

Evident, extremele nu sunt niciodata de preferat, asadar si un aer foarte umed ne poate pricopsi cu fel si fel de probleme de sanatate. In primul rand prin favorizarea aparitiei igrasiei si mucegaiului care duc la alergii si chiar unele afectiuni grave, accentuand inclusiv astmul.

Iata asadar de ce are atat de mare nevoie bebelusul tau de un umidificator de camera. Dupa cum am aratat pe BlogdeCasa.Ro numarul avantajelor oferite de un astfel de aparate este unul foarte mare. Asta pentru ca nu doar ne ajuta sa scapam de toate problemele mentionate mai sus, ci si pentru ca ne va permite sa ne bucuram de un nivel al confortului mult mai ridicat.

Organismul uman se simte cel mai bine atunci cand aerul are o umiditate cuprinsa intre 45 si 60%, iar umidificatorul de camera ne va ajuta sa o mentinem in acest interval. Pentru micutul tau umiditatea este de preferat sa fie cuprinsa intre 55 si 60%, astfel incat acesta sa se poata dezvolta armonios si sa fie ferit de raceli si afectiuni respiratorii.

Cum alegi umidificatorul perfect pentru camera copilului tau? Nu vom intra in foarte multe detalii tehnice, ci iti vom spune direct ce sa cumperi. Asadar, pentru camera celui mic, recomandarea noastra este sa iti indrepti atentia catre un umidificatoarele cu aer cald. De ce? Pentru ca acestea fierb orice fel de bacterii in timpul procesului de incalzire a apei pana la punctul in care este transformata in abur ce este dispersat in camera. In plus, fiind vorba de aer cald, pericolul racelilor este unul inexistent pentru micutul tau.

Iti recomandam de asemenea sa ai in vedere ca rezervorul sa aiba o capacitate care sa ii permita sa functioneze fara a avea nevoie de reumplerea sa cu apa timp de cel putin 12 ore (practic o noapte intreaga lipsita de griji).