Citim în iarbă, în Herăstrău.

[imagebrowser id=1761]Se anunta vreme frumoasa, așa ca duminica puteti avea program in Parcul Herastrau, in zona Roata Mare la evenimentul Citim in iarba. (www.facebook.com/citim.in.iarba)

Intrarea este libera, dar trebuie indeplinite doua conditii pentru a putea participa: sa va placa sa cititi și sa iubiti natura.

“Ne dorim sa ii invatam pe copii bucuria lecturii – indiferent daca poveștile sunt citite de pe carti sau de tablete. Iar lectura in familie in aer liber e un mod placut de a petrece o zi de duminica” spune Laura Ivancioiu, din partea agentiei de PR DECI SE POATE, organizatorul evenimentului.

Evenimentul se intinde pe durata intregii zile, de la 10.00 la 20.00, și cuprinde o serie de activitati:

  • De la 11.00 la 20.00 – Expozitie de carti realizate de copiii de la Gradinita Bambi și Școala Step by Step
  • De la 11.00 la 12.00 – Publishing Party. Copiii de clasa I Step by Step sarbatoresc ultimele lor creatii, inspirati de o calatorie in lumea poveștilor lui Ion Creanga, a fratilor Grimm și a lui H. Ch. Andrersen
  • De la 11.00 la 12.30 și de la 17.00 la 18.00 – Gradinita Bambi face Ateliere pentru copii. Ei pot colora, desena, realiza maști sau marionete inspirate din cartile citite
  • De la 12.00 la 15.00 – Atelierul de siguranta pe internet, la care sunt invitati nu numai copiii, ci și parintii – Orange Romania și Salvati Copiii
  • De la 15.00 – Schimb de Carti București, eveniment organizat de bookblog.ro. Schimbul de carti nu este obligatoriu (puteti participa fara sa aduceti o carte la schimb) și nici permanent (va puteti retrage cartile din circuitul Schimb de Carti atunci cand doriti)
  • De la 16.00 la 18.00 – Atelier digital de povești și desene organizat de Orange Romania. Scriitoarea Adina Rosetti va citi copiilor povești pe care aceștia le vor putea urmari pe tablete. Impreuna cu Cristiana Radu, artist plastic, și voluntarii Orange, cei mici vor desena pe tablete personajele preferate din povești.
  • De la 18.00, Teatrul Zurli vine cu spectacolul “Zana Maseluta și Caria”, recomandat copiilor intre 2-7 ani

Europa FM sustine evenimentul și vine cu Coltul de lectura Europa FM, un spatiu special amenajat, in care cei mici impreuna cu parintii lor pot petrece cateva ore placute, la iarba verde, in compania cartilor.

La Roche-Posay va aduce carti cu activitati pentru copii. Helios și Helia sunt doua personaje care ii invata pe copii cum sa se protejeze de soare, ce sunt razele UVA și UVB, cum sa iși ingrijeasca pielea etc. Cei care citesc pot primi o bratara-ceas care arata gradul de intensitate al razelor UV, astfel incat sa iși aleaga locul perfect pentru citit: la soare sau la umbra.

„Banca Romaneasca se gandeşte la viitorul copiilor. Angajatii noştri sunt pregatiti sa consilieze oricand parintii pentru ca aceştia sa le poata asigura copiilor protectie şi confort financiar”, declara reprezentantii Bancii Romaneşti.

“Copiii invata oriunde și oricand, invata de la parinti, invata de la prieteni și invata din poveștile pe care le citesc. Este important ca parintii sa fie alaturi de ei și sa ii ghideze, oferindu-le cartile potrivite pentru fiecare etapa a dezvoltarii lor. Echipa Salvati Copiii va fi alaturi de familiile care vor alege sa iși petreaca sfarșitul de saptamana intr-un cadru destins și vom discuta despre beneficiile comunicarii deschise cu copiii și despre interpretarea pe care aceștia o dau poveștirilor și experientelor de zi cu zi.” spune Georgiana Roșculet, Coordonator activitati educationale Sigur.Info

Sponsorii editiei din acest an sunt Orange și Banca Romaneasca.

Parteneri sunt: La Roche-Posay, Școala Step by Step, Gradinita Bambi, Centrul pentru Educatie și Dezvoltare Profesionala Step by Step, Salvati Copiii, Zurli.

Parteneri media: 121.ro, 24 FUN, bebelu.ro, bookblog.ro, capital.ro, clubulbebelusilor.ro, copiisimamici.ro, copilul.ro, egirl.ro, Europa FM, eva.ro, evz.ro, femeia.ro, Femeia de azi, gokid.ro, Ioana, mami.ro, mamicamea.ro, mamicaurbana.ro, qbebe.ro, realitatea.net, Ring, sfatulparintilor.ro, Tango.

 

 

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare