Comportamentul copilului singur la parinti – interviu cu psihologul Denisa Popescu

Comportamentul copilului singur la parinti – interviu cu psihologul Denisa Popescu

Seria emisiunilor bebelu.ro a debutat in 2014 avand-o alaturi de noi pe Denisa Popescu, psiholog clinician si psihoterapeut in formare. Chiar daca in Romania vizitele la psiholog inainte de casatorie nu au devenit o obisnuita, cum sunt cele la medicul de familie, Denisa subliniaza importanta consilierii premaritale. In felul acesta cei doi parteneri isi pot lamuri diverse aspecte legate de familia pe care urmeaza sa o intemeieze si chiar pot descoperi si rezolva anumite divergente pe care nu stiau ca le au.

Un subiect interesant in cadrul emisiunii a fost depresia postpartum in cazul barbatilor. Da, asa este, si barbatii pot suferi de depresie in momentul in care apare bebelusul, iar partenera lui, acum mama, isi concentreaza toata atentia asupra copilului.

De asemenea psihologul Denisa Popescu a vorbit despre problemele comportamentale care pot aparea in cazul fratelui mai mare atunci cand in familie apare un bebelus. Urmareste materialul video de mai jos ca sa vezi cum pot fi gestionate aceste probleme.