Consumul de antidepresive in sarcina

Consumul de antidepresive in sarcina

Sarcina aduce cu sine incercari mai mult sau mai greu de tolerat, insa fiecare femeie are capacitatea sa de a trece peste anumite situatii sau de a depasi momente de depresie.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Multe studii demonstreaza ca depresia dezvaluita in timpul sarcinii poate aduce cu sine mari greutati si poate fi extrem de nociva atat pentru sanatatea mamei cat si pentru cea a fatului. Daca suferi de o depresie inca de-a ramane insarcinata, in momentul in care vei purta un bebelus in pantece se va chema ca ai o sarcina cu risc inalt.

Semne de identificare:

  • O gravida care sufera de depresie este posibil sa nu fie foarte atenta la ingrijirea prenatala;
  • O gravida care sufera de depresie este posibil sa nu se hraneasca sanatos;
  • O gravida care sufera de depresie mai degraba consuma tigari si alcool;

Depresia in timpul sarcinii creste de asemenea riscul de a dezvolta afectiuni care pot conduce catre grave probleme ale bebelusului, ulterior:

  • Tensiune arteriala mare si probleme cu anumite organe in timpul sarcinii (preeclampsie);
  • Cantitati mari de zahar in sange in timpul sarcinii (diabet gestational);
  • O nastere prematura;
  • Greutate mica a bebelusului la nastere;

Nu exista un raspuns clar la intrebarea Ce antidepresive sunt sigure in sarcina, deoarece urmand aproape orice tratament in timpul sarcinii poate avea reactii neplacute.

Daca ai o depresie sau ti-a fost diagnosticata de curand, iar in acelasi timp porti o sarcina, incearca sa faci un efort pentru a cantari riscurile si beneficiile acestei medicatii, insa este bine sa porti aceasta discutie cu medicul tau.

Pana la urma nu este o problema care sa aiba raspunsuri extremiste, deoarece sunt foarte multe lucruri care trebuie luate in considerare. Riscuri si beneficii, cat de important este timpul in sarcina si o buna organizare a unei medicatii optime – raspunsurile la toate acestea sunt esentiale.

Poate ca tratamentul include doua medicamente. Oare poti ramane la unul singur? Este cazul sa personalizezi tratamentul impreuna cu medicul tau, deoarece nu este o situatie care are acelasi rezultat in cazul tuturor.

Daca ai aflat ca esti insarcinata nu opri medicatia antidepresiva pana cand nu primesti acordul medicului tau. Aproximativ 90% dintre femeile care renunta la medicamentele lor, se instaleaza in vechea depresie in mai putin de trei luni. Daca exista un anumit tip de medicament care a dat roade in cazul tau, medicii specialisti sustin sa continui tratamentul si sa faci o serie de teste regulate pentru a verifica dezvoltarea fatului.
Fara comentarii

Lasa un comentariu