Copacul lui Dumnezeu: ce este si cum te ajuta?

Copacul lui Dumnezeu: ce este si cum te ajuta?

0

I se spune „copacul lui Dumnezeu” sau „arborele vietii”, provine din Asia, dar este cultivat peste tot in lume, si a ajuns in epoca moderna sa vanda cele mai multe suplimente alimentare pe baza de extract din frunzele sale. Vorbim despre Ginkgo Biloba, un arbore nepretentios, ce rezista pana la -30°C, fiind cultivat cu succes si in Romania.

Beneficii

Ginkgo Biloba influenteaza circulatia sanguina si contribuie la marirea fluxului de sange spre creier si extremitatile membrelor. Datorita acestor proprietati, planta este folosita mai ales pentru imbunatatirea memoriei, a capacitatii de concentrare si a atentiei, in combaterea depresiei, aterosclerozei, atacului cerebral, artritei si a mainilor si picioarelor reci.

Pentru femei este un adevarat miracol, deoarece amelioreaza simptomele in menopauza si in sindromul premenstrual si lupta impotriva tumorilor mamare. De asemenea, este adjuvant in tratamentele anticelulitice, cremele pe baza de Ginkgo biloba folosindu-se inaintea masajului specific, deoarece stimuleaza microcirculatia si decongestioneaza tesuturile.

In plus, s-a dovedit ca ajuta la controlul colesterolului si sustine tratarea impotentei si a infertilitatii la barbati.

Cele mai eficiente remedii se obtin din mugurii si frunzele crude, in timp ce frunzele uscate se folosesc mai ales la  tincturi, ceaiuri si in pilule.

In Romania exista zeci de produse pe baza de Ginkgo Biloba, spre exemplu tincturi, capsule, siropuri, insa cel mai des sunt folosite comprimatele, sub forma de amestec.

Recomandarea noastra este sa le cautati la farmacia naturista Planteea, unde puteti face si comenzi online, iar produsele va sunt livrate acasa.  In general, curele cu Ginkgo Biloba dureaza trei luni, timp in care se ia cate un comprimat de trei ori pe zi, inaintea meselor principale.