Copiii, mai informati si mai responsabili fata de animalele de companie

Copiii, mai informati si mai responsabili fata de animalele de companie

0

In jurul varstei de 8 ani, copiii incep sa inteleaga ce inseamna sa fie responsabili si ca joaca se imbina cu anumite sarcini si cu mai multa atentie acordata lucrurilor sau fiintelor cu care intra in contact.

 

Arpac_imagePlecand de la aceasta idee, Asociatia Producatorilor de Hrana pentru Animalele de Companie (ARPAC) a initiat programul educational “ABC-ul animalelor de companie”, pentru a-i educa si responsabiliza pe cei mici cu privire la animalele de companie.

Programul se desfasoara deja de 6 luni in scolile din Bucuresti si se va finaliza odata cu anul scolar. Pana acum, 3500 de copii din clasele a 2-a, din 43 de scoli din sectoarele 2 si 3, au beneficiat de vizita celor 4 medici veterinari din program, care le-au explicat care sunt criteriile de alegere ale unui animal de companie, precum si cum trebuie hranite si ingrijite acestea, toate avand un rol foarte important alaturi de afectiunea si atentia acordate.

Intalnirile sunt atractive pentru cei mici pentru ca sunt interactive si pe intelesul lor, bazate pe notiuni concrete si reguli simple despre convietuirea cu un animal. Copiii primesc brosuri despre ingrijirea cateilor si a pisicilor, iar cei mai activi dintre ei pleaca acasa cu o diploma de ”Asistent de medic veterinar”.

“Chiar daca la inceputul orelor elevii par interesati numai de jocul cu animalutele de companie, atunci cand medicii veterinari le vorbesc despre nevoile acestora, despre faptul ca trebuie sa ii trateze cu grija si dragoste, sa le acorde timp si atentie, copiii isi schimba atitudinea. Ei devin mai curiosi iar intrebarile adresate sunt punctuale si concrete solicitand sfaturi cu privire la vizitele la medicul veterinar, la modul de hranire, ingrijire si conduita. Aceasta atitudine manifestata in timpul cursurilor arata ca responsabilitatea se poate construi, copiii pot experimenta rolul de parinti ai animalului implicandu-se in cresterea, ingrijirea si disciplinarea lui. Dupa 6 luni de derulare a proiectului nostru educational suntem bucurosi sa observam implicarea profesorilor dar si a parintilor, alaturi de copii in cresterea responsabila a animalelor de companie” a declarat Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.

Programul “ABC-ul animalelor de companie” este desfasurat de ARPAC, in parteneriat cu Inspectoratul scolar General al Municipiului Bucuresti si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.