Cosmetic Plant: Doua treimi din business, generate de produsele pentru ingrijirea tenului

cosmetic BIOLIV Aranjament (2)Romanii sunt tot mai interesati de produsele destinate ingrijirii tenului, acesta fiind şi motivul pentru care Cosmetic Plant, unul dintre cei mai cunoscuti producatori autohtoni de produse cosmetice, realizeaza circa 65% din business-ul anual pe acest segment.

„Dincolo de interesul tot mai mare al romanilor pentru un ten frumos, un alt motiv pentru care cca. 65% din cifra de afaceri a Cosmetic Plant in 2013 a fost reprezentata de produsele din acest segment este şi faptul ca acestea sunt cele prin care ne-am facut cunoscuti pe piata”, a declarat Susana Laszlo, Director General al Cosmetic Plant.

Aceasta a subliniat ca pe locul al doilea in topul vanzarilor se afla produsele pentru protectia solara, cu cca. 18% din business-ul din 2013, urmate de cele pentru ingrijirea parului, cu cca. 10%. Restul ponderii din business-ul companiei este reprezentat de produsele pentru corp şi de cele pentru mamici. Potrivit reprezentantei companiei, procentele ar urma sa ramana neschimbate şi in acest an.

„Vanzarile de cosmetice au un pronuntat caracter sezonier şi acest lucru nu este valabil doar la produsele de protectie solara care, desigur, sunt cautate mai ales in aceasta perioada. De exemplu, produsele pentru ingrijirea tenului şi cremele de maini se vand cel mai bine in sezonul rece, iar produsele antiacnee, anticelulita şi cele destinate ingrijirii parului au o vanzare mai buna in sezonul cald”, a subliniat Susana Laszlo.

In ceea ce priveşte produsele pentru protectie solara, ponderea mare din business este determinata mai ales de educarea continua a consumatorilor, care au devenit tot mai conştienti de pericolul cancerului de piele şi al imbatranirii premature a pielii din cauza radiatiilor solare. Raportat la acest tip de produse, emulsiile pentru plaja insumeaza 55% din vanzari, restul de 45% impartindu-se in proportie aproximativ egala intre emulsiile pentru accelerarea bronzarii, uleiurile de plaja şi produsele de ingrijire dupa plaja.

2.600 de produse vandute zilnic

Dincolo de impartirea pe gamele principale de produse, Cosmetic Plant vinde zilnic, prin toate canalele folosite, cca. 2.600 de produse.

„In acest moment, capacitatea de productie a fabricii noastre din Cluj-Napoca este de 1,5 milioane de produse pe an, urmand sa fie majorata in toamna acestui an, odata cu finalizarea unui amplu plan de investitii”, a mai spus Susana Laszlo.

Aceasta a subliniat ca, pentru anul in curs, compania mizeaza pe un avans de 10% al cifrei de afaceri, la peste 1,7 milioane de euro, comparativ cu 2013.cosmetic plant cadirefabrica_Cosmetic Plant-1 (2)

Despre Cosmetic Plant

Cosmetic Plant este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de produse cosmetice din Romania. Afacere de familie infiintata in 1991 la Cluj-Napoca, compania a adus in prim-plan calitatea produselor fabricate. Farmacista Ileana Mester, fondatoarea Cosmetic Plant, cu o experienta de peste 20 de ani in cosmetologie, a crezut in puterea pe care natura o poate conferi știintei și a mizat pe folosirea ingredientelor naturale in toate produsele sale.

In 2013 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro, fiind prezenta la nivel national in retelele Cora Hypermarche Romania, XXL Mega Discount, DM DrogerieMarkt, Profi, in farmaciile Catena, Centrofarm și Remedia, in Plafar și alte magazine naturiste din tara, precum și pe plan extern in tari precum Canada, Grecia, Italia, Germania, Liban, Emiratele Arabe Unite, Azerbaijan şi Austria.

In prezent, portofoliul Cosmetic Plant include 92 de produse, impartite in 16 game sortimentale, grupate in functie de ingredientul activ principal (argan, Q10, ceai verde, catina, galbenele etc.) sau de utilizarea produsului (protectie solara, ingrijirea parului etc).

Acestea pot fi gasite in retelele enumerate mai sus, dar și in alte magazine naturiste din tara sau pe magazinul online al producatorului: shop.cosmeticplant.ro.cosmetic plant

 

 

 

 

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare