Creste un copil bun

Creste un copil bun

Inconjoara-ti copilul cu dragoste, fericire si incurajeaza-l astfel incat sa aiba incredere sa-si atinga telurile pe care si le propune. Cheia cresterii unui copil bun esta stabilirea unui suport solid acasa, astfel incat sa creasca plin de satisfactie, multumit de realizarile si ambitiile sale.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Telul fiecarui parinte ar trebui sa fie ajutorul pe care i-l ofera copilului pentru ca acesta sa se simta increzator si competent si pentru a-l ajuta sa dezvolte un scop si o pasiune pentru ceva anume. Educatia pe care o primeste inainte de-a face primul pas in scoala este cruciala pentru inceputul unui copil bun.

Ca sa cresti abilitatile copilului tau pentru studiu si pentru a-i creste performantele academice de mai tarziu, iti trebuie multa consecventa, dedicare si rabdare. Iata cateva tehnici cu ajutorul carora poti creste un copil echilibrat, sanatos si multumit de realizarile sale.

Incurajeaza aptitudinile – Fiecare copil detine talente ascunse, fiecare om are un dar. Aceste talente pot iesi la iveala intr-un sistem traditional de invatamant, dar sunt multi copii care stralucesc inca dinainte de-a ajunge la scoala. Incearca sa faci cu el activitati precum muzica, karate sau teatru. De asemenea puteti incerca activitati care sa nu va goleasca portofelul, precum jocuri cu mingea in curte sau dansul in living, care pot dezvolta copilul din punct de vedere intelectual si fizic. Este o idee buna sa-ti descoperi si tu cateva pasiuni pe care sa le cultivi alaturi de copil. Pana la urma parintele are puterea exemplului: daca el te vede pe tine ca incerci sa faci ceva nou, il vei inspira sa faca si el la fel.

Felicita-l pentru eforturile sale – Studiile au demonstrat ca starea de spirit poate influenta comportamentul unei persoane. Atunci cand copilul tau are reusite, aplauda-l in loc sa spui despre el ca este destept sau talentat. Copiii care isi dozvolta o mentalitate pozitiva, sunt mai predispusi sa faca fata provocarilor intr-o cariera solicitanta, pentru ca ei vor crede intotdeauna intr-o invatare continua. Nu uita ca nu nota este cea care il motiveaza pe elev ci pornirea sa interioara pentru studiu.

Stiluri diferite de studiu – Chiar daca tu ai nevoie de liniste suprema atunci cand trimiti un e-mail, nu inseamna ca micutul tau nu se poate concentra suficient de bine atunci cand isi face temele si doreste sa asculte si muzica. Un cercetator de la Universitatea Harvard a descoperit opt modalitati diferite prin care copiii pot invata eficient, iar unul dintre acestea include muzica.

Cel mai bine este sa fii atent la metodele prin care copilul tau invata cel mai eficient, astfel incat sa-i identifici stilul.
Fara comentarii

Lasa un comentariu