Crucea Rosie lanseaza aplicatia de prim ajutor disponibila pe telefonul mobil

Crucea Rosie lanseaza aplicatia de prim ajutor disponibila pe telefonul mobil

0

Crucea Rosie anunta lansarea aplicatiei de prim ajutor disponibila pe telefonul mobil iPhone destinata instruirii in acordarea primului ajutor. 

pa_1

Picture 1 of 3

Pentru ca intelege importanta acordarii primului ajutor, Crucea Rosie aduce un sprijin fiecaruia dintre noi care, la un moment dat, se poate afla in rolul salvatorului. Uneori chiar si salvatorii au nevoie de ajutor, de aceea ghidul ofera toate informatiile necesare pentru ca gestul tau sa faca diferenta intre viata si moarte.

Aplicatia de prim ajutor are o interfata practica si un meniu care ofera posibilitatea navigarii usoare si rapide. Cele doua sectiuni disponibile „Invata” si „Urgente” ghideaza utilizatorii catre tipul de continut solicitat: informatie care ajuta in identificarea problemei, respectiv informatie ce explica modul de actiune odata ce problema a fost identificata.

Sectiunea „Invata” prezinta diverse situatii care necesita o interventie de prim ajutor. Pentru fiecare dintre acestea, aplicatia contribuie la intelegerea si recunoasterea problemei, iar instructiunile explica modul de actiune. De asemenea, este disponibila „sectiunea de studiu” despre cei patru pasi esentiali in acordarea primului ajutor, precum si optiunea de apelare la numarul de urgenta 112 insotita de indicatii despre informatiile esentiale care trebuie oferite in momentul solicitarii ajutorului medical specializat.
Sectiunea „Urgente” este poate cea mai importanta, aceasta cuprinzand cele mai frecvent posibile cazuri de accidente si instructiuni pas cu pas menite sa ajute efectiv in momentul in care salvatorul ofera primul ajutor intr-o situatie de criza. De asemenea, serviciul de urgenta 112 poate fi apelat direct din aceasta sectiune.

Aplicatia de prim ajutor este disponibila doar pentru iPhone, iar pentru fiecare descarcare real,- hypermarket doneaza 2 euro catre Crucea Rosie Romana pentru infiintarea Punctelor de Prim Ajutor in zonele izolate ale tarii, pentru primele 1000 de descarcari. In plus, ghidul va permite inscrierea directa la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Rosie in orasul dumneavoastra.