Cum afecteaza fumatul pasiv sanatatea bebelusilor nostri?

Cum afecteaza fumatul pasiv sanatatea bebelusilor nostri?

0
fumat

bebelusi

Picture 1 of 2

Fumatul pasiv devine una dintre cele mai mari probleme ale timpurilor prezente, mai ales atunci cand vine vorba de sanatatea bebelusilor nostri.

Fiind atat de plapanzi, bebelusii care sunt expusi riscului fumatului pasiv se pot imbolnavi, potrivit cercetarilor medicale,  de anumite afectiuni cardiovasculare.

Campaniile de mediatizare incearca sa aduca la cunostinta celor care fumeaza faptul ca tabagismul in exces al parintilor poate fi un adevarat pericol la adresa sanatatii bebelusilor. Acest lucru se intampla intrucat micutii care traiesc alaturi de parinti cu astfel de vicii se transforma in fumatori pasivi.

Potrivit cercetatorilor australieni, copiii care traiesc in astfel de medii prezinta un risc major de a se imbolnavi la maturitate, putand avea probleme cardiovasculare. Cercetatorii au demonstrat acest lucru dupa analiza unui numar destul de mare de copii. Acestia au fost examinati din copilarie si pana la varsta de 30 de ani, in acest mod ajungandu-se la concluzia ca micutii aveau arterele mai putin elastice, lucru ingrijorator pentru sanatatea lor cardiaca de mai tarziu. In acest mod, Seana Gall, autorul studiului, a ajuns la concluzia ca riscul imbolnavirii era destul de mare intrucat elasticitatea vaselor de sange se afla in stransa legatura cu activitatea cardiovasculara a organismului. Aceasta a concluzionat faptul ca fumatul pasiv in timpul copilariei are o influenta nefasta asupra sanatatii arterelor.

Tocmai de aceea, atunci cand te gandesti sa te lasi de fumat va trebui sa ai in vedere in primul rand sanatatea copiilor tai si, poate, in acest fel, vei reusi sa renunti la astfel de vicii.

Afla mai multe pe: http://www.famclub.ro/index.php/copii/bebelusul/fumatul-pasiv-la-copii-la-ce-riscuri-ii-expui