Cum afecteaza sindromul Reye copilul?

Cum afecteaza sindromul Reye copilul?

0
copil (www.reg.golfreg.com)

copil (www.reg.golfreg.com)Cred ca foarte putini stim de existenta acestui sindrom care afecteaza in general copii intre varstele 4-16 ani si este un sindrom care poate fi si foarte periculos. Este o boala ale carei cauze nu se cunosc cu exactitate. Sindromul Reye este o afectiune rara, care poate aparea pana la varsta de 16 ani, o boala pe care copiii o pot face in perioada de recuperare dupa o infectie virala cum ar fi gripa, raceala sau varicela.

Este deseori suspectat in situatia in care copilul a suferit o infectie virala si are varsaturi sau delireaza. Desi sindromul variaza in functie de gravitate, el trebuie incadrat in categoria bolilor mortale. Sindromul se manifesta uneori fara complicatii, alteori poate cauza deces in cateva ore. Acest proces poate fi oprit in orice stadiu si pacientul se recupereaza in 10 zile.
Persoanele cu acest sindrom prezinta varsaturi ce apar dupa boala virala, simptome neurologice ce se fac prezente la 24 sau la 48 de ore dupa debutul varsaturilor, letargie, diareea, stari de neliniste si delir, iritabilitate, encefalopatie, hepatomegalie, convulsii si chiar coma. Totodata, simptomele pot include stari de ameteala, greata si slabiciune a organismului.
In cazul in care copilul tau manifesta aceste simptome in timpul unei infectii virale sau la scurt timp de la vindecarea acesteia, cere de urgenta sfatul medicului. Depistat la timp, acest sindrom se poate trata printr-o buna odihna, o hidratare corespunzatoare si medicamente, in functie de gravitatea lui.
Trebuie sa stim ca nu este voie sa tratati gripa cu aspirina sau cu orice fel de medicament pe baza de salicilina si mai ales ca aspirina nu este indicat de fel la copii sub 12 ani.

Sursa: www.copiisimamici.ro