Cum ajuti un copil prin adoptie?

Cum ajuti un copil prin adoptie?

0
copii (www.timpul.md)

copii (www.timpul.md)Cu toate ca in Romania exista sute de mii de copii abandonati si mii de cupluri care nu reusesc sa dea nastere unuia, in realitate atunci cand se aduce in discutie adoptia, multi privim cu reticenta.

Problema care se pune atunci cand adopti un copil tine de anii pierduti prin fata institutiilor abilitate pentru a putea sa iti tii in final copilul adoptat in brate. De asemenea, ereditatea reprezinta o alta temere a cuplurilor care isi doresc sa adopte un copil. Mostenirea genetica poate deveni definitorie pentru multi copii atunci cand ajung la maturitate si de aceea multi parinti adoptivi se tem ca acestia sa nu isi mosteneasca parintii care i-au parasit.

In prezent, vedetele incearca sa traga un semnal de alarma si sa adopte copii. Asa se intampla ca procedeul adoptiei a devenit un adevarat trend pentru majoritatea celebritatilor romane sau straine.

Atunci cand privim copiii ramasi in orfelinate mai mult ca sigur ajungem sa ii compatimim. De ce sa nu adoptam? Intr-un final, copiii ajunsi in orfelinate nu au nicio vina ca parintii lor firesti i-au pedepsit in acest mod inca din primele clipe ale vietii. Fiecare copil are nevoie sa fie ocrotit de catre parinti, ingrijit si mai ales iubit pentru a deveni mai tarziu un adult destul de responsabil.

In cazul in care acesti copii din orfelinate nu sunt adoptati imediat dupa ce parasesc institutia in care au crescut tind sa ajunga oameni ai strazii intrucat nimeni nu le ofera niciun sprijin nici in viata de dupa majorat. Iar daca suntem capabili sa le oferim un camin si toata dragostea noastra inca din primele clipe ale vietii vom reusi sa facem cea mai buna investitie in timp. Un copil devine o mostenire pentru clipa de atunci cand noi nu vom mai fi. In cazul in care vom reusi sa le oferim copiilor abandonati caldura caminului pe care nu l-au cunoscut vom deveni mai buni, mai blanzi…