Cum alegi mobila pentru camera copilului?

Cum alegi mobila pentru camera copilului?

0

Aceasta decizie trebuie luata din start, inca de la primul copil, ca sa nu ajungeti sa remobilati camera atunci cand vine al doilea copil pe lume.

Ideea de a lasa un spatiu pentru montarea unui pat suprapus nu e deloc rea, mai ales ca dedesubt se poate instala un birou, daca nu este nevoie de inca un pat.
Oricum ar fi, cautati sa aveti cat mai putine colturi si muchii, iar acolo unde nu reusiti totusi sa le evitati, folositi materiale de protectie pentru atenuarea eventualelor lovituri (se gasesc in magazine, de regula construite din burete).

Ideal ar fi sa mergeti pe un mobilier modular, care poate fi modificat in timp, odata cu evolutia copilului. De pilda, daca aveti un copil mic, trebuie neaparat sa va dotati cu o masa de infasat si un dulap sau doua cu multe sertare. Cel putin masa nu va va mai trebui dupa primul an si jumatate, deci veti rearanja spatiul.

Spatiile de depozitare se pot imparti in doua: unele sunt ale dvs, chiar daca inauntru puneti exclusiv lucruri de-ale copilului. In astfel de spatii se depoziteaza hainele, scutecele etc. Faceti, deasemenea, un loc special pentru medicamentele celui mic – n-are niciun rost sa dati fuga in baie ori de cate ori va trebuie ser fiziologic, ulei pentru masaj si toate celelalte. Acest dulapior trebuie sa fie abordabil doar de dvs, nu si de copil – el va trece prin etapa in care vrea sa bage-n gura tot ce prinde si nu va face nicio deosebire intre lapte si pudra de talc.

Al doilea tip de spatii de depozitare sunt cele la care copilul trebuie sa aiba acces: pot fi etajere textile joase, cosuri din materiale moi etc. Aici se pun jucariile curente. E bine sa si le ia singur dar, in acelasi timp, e bine sa-l invatati de mic sa fie ordonat si sa le si aseze singur. In plus, se va simti mai in siguranta daca-si va vedea prietenii dragi (ursuletul, elefantelul si toti ceilalti) la indemana.

Stiu ca pare de necrezut, dar in camera copilului ar fi bine sa se afle si unul sau doua mobile pentru adulti. Neaparat un scaun, poate o canapea comoda pentru momentele in care mama va dori sa alapteze copilul. Mai sunt zilele de colici, febra, tuse si tot restul- trebuie sa aveti unde sta jos, cata vreme supravegheati copilul.