Cum apar contractiile?

Cum apar contractiile?

0
gravida la spital (www.carleylenz.wordpress.com)

gravida la spital (www.carleylenz.wordpress.com)De cele mai multe ori in ultima parte a sarcinii va trebui sa ne asteptam sa facem fata unor contractii mai mult sau mai putin dureroase.

Chiar daca acestea sunt identificate de catre gravide cu semnele esentiale ale nasterii, se poate intampla ca aparitia unora dintre ele sa fie destul de inofensiva pentru mama sau copil, avand o anumita regularitate pe tot parcursul acestei perioade.

De aceea, va trebui sa incercati sa distingeti contractiile care anunta nasterea de cele false, denumite si contractii Braxton –Hicks. De regula, contractiile false nu prezinta nicio forma de durere si apar cu o anumita regularitate mai ales pe parcursul ultimului trimestru de sarcina. Acestea nu influenteaza dilatarea colului, fiind doar un simplu mod de manifestare a uterului in fata dezvoltarii fizice a bebelusului. Pentru a le recunoaste este necesar sa avem in vedere ca acestea pot aparea pe o durata maxima de 30 de secunde si nu mai mult de 15 ori in cursul unei zile. In cazul in care acestea devin dureroase sau dureaza mai mult este indicat sa va adresati de urgenta medicului specialist intrucat contractiile mai lungi ca durata pot indica chiar semnele nasterii premature.

Contractiile Braxton-Hicks apar, de asemenea si ca urmare a oboselei acumulate in cursul zilei. De aceea, incercati sa va acordati suficient timp de odihna sau de relaxare pentru a putea depasi astfel de simptome.

Frecventa lor este din 10 in 10 minute pentru ca mai apoi durata lor sa se reduca la 8…, 5…si asa mai departe. Durata contractiilor dureroase este si ea destul de mare – pot incepe de la 40 de secunde, marindu-se treptat.

Asadar, in cazul in care resimtiti durere in tot acest timp, contractiile fiind asociate si cu o stare de disconfort este indicat sa va prezentati de urgenta medicului specialist si sa va pregatiti emotional pentru momentul in care veti deveni mamica.