Cum ar trebui sa se comporte o mama singura?

Cum ar trebui sa se comporte o mama singura?

0
mama si copilul (http.openwalls.com)

mama si copilul (http.openwalls.com)Una din cele mai dureroase situatii parentale este cea a mamei singure. Exista numeroase motive pentru care o femeie ajunge sa isi creasca singura copilul: decesul tatalui, divort, parasire sau refuzul de a-l accepta pe cel mic, toate acestea constituie cauze obiective care duc la adoptarea unui rol social de multe ori ingrat.

Iata 10 sfaturi pentru mamele singure, menite sa iti usureze viata, potrivit modista.ro.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

 

  1. Fii      organizata: incearca sa creezi un mediu cat de cat previzibil pentru cel      mic. Fa-l sa se simta in siguranta. Evita mutarile repetate si sa-l lasi      prea mult pe mainile altcuiva.
  2. Nu      impune reguli pe care nu le poti respecta: cu alte cuvinte, nu folosi      amenintarile pe post de masuri disciplinare. Daca faci asta si nu pui in      aplicare pedeapsa, vei pierde credibilitate si autoritate.
  3. Nu il      ameninta niciodata pe cel mic ca il trimiti la tata daca nu se comporta      frumos.
  4. Invata-l pe cel mic ca orice      alegere are consecinte. Asta inseamna ca trebuie sa raspunda de      comportamentul lui.
  5. Elimina      rivalitatea dintre tine si celalalt parinte, sau oamenii asociati cu el.      Chiar daca micutul primeste jucarii mai scumpe de la tatal lui, nu te      comporta ca o frustrata ranchiunoasa.
  6. Niciodata,      dar niciodata, nu il vorbi de rau pe celalalt parinte in fata copilului.      Suferinta pe care i-o provoci astfel va fi atroce si ar putea sa-l      marcheze pe viata.
  7. Gaseste-ti      niste preocupari si hobby-uri personale, in asa fel incat sa nu ajungi sa      fii obsedata de cel mic si sa-l sufoci.
  8. Nu ii      incredinta celui mic problemele si suferintele tale. Tine minte: este      copilul tau, nu cel mai bun prieten. Mai mult, desi se va stradui sa para      matur, aceste confesiuni il vor durea si nu vei face decat sa-l maturizezi      inainte de vreme.
  9. Daca      tatal si-a intemeiat o noua familie si cel mic petrece timp in acel mediu,      fa-l sa inteleaga ca lucrurile nu trebuie sa se intample la fel in ambele      locuri. Va fi greu, mai ales daca tatal joaca rolul ultra-tolerantului si      al clovnului. Fii ferma, dar intelegatoare. Castiga-i increderea si      determina-l sa dezvolte o judecata proprie.
  10. Traieste      dupa acest motto: Nu trebuie sa fii perfecta! Chiar daca mai ai scapari      din cand in cand, este justificabil. Ai incredere in copilul tau si ofera-i      toata dragostea pe care o merita.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu