Cum contribui la dezvoltarea inteligentei copilului tau

Cum contribui la dezvoltarea inteligentei copilului tau

Daca multi oameni de stiinta au dezbatut daca inteligenta este innascuta sau se dobandeste pe parcurs, raspunsul ramane intotdeauna confuz. Insa de un lucru este toata lumea sigura: daca vrei sa ai un copil ager, cu capacitate buna de comunicare si dornic sa invete cat mai multe lucruri, trebuie sa il incurajezi!

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Iata cateva moduri prin care poti sa te asiguri ca micutul tau va dezvolta o gandire sanatoasa si eficienta:

Comunica in permanenta cu el

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru copilul tau, pentru ca el sa nu creasca cu inhibitii sau probleme de comunicare, este sa vorbesti in permanenta cu el. In felul acesta, ii vei arata ca parerile lui conteaza, ca il asculti si ca ii oferi atentie, iar el va avea curajul sa isi dezvolte ideile.

Citeste-i povesti

Si povestile au un rol esential in dezvoltarea imaginatiei copilului – ele sunt menite sa ii hraneasca fantezia si sa il faca mai curios, mai dornic sa descopere lucruri noi. Asa ca, nu ezita sa mergi cu el la film, sa ii citesti povesti, insa trece-le printr-un film destul de strict, caci nu toate sunt benefice pentru copii.

Cumpara-i jucariile potrivite

Pentru ca oricarui copil ii place sa se joace, va invata mult mai repede lucruri noi in acest fel. Profita de ocazie si cumpara-i cat mai multe jocuri ce il ajuta sa isi dezvolte creativitatea si gandirea analitica, precum puzzle-urile sau jocurile de strategie. Pe maminet.ro gasesti jocuri care sunt benefice pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului tau.

Inscrie-l la cat mai multe activitati

Chiar daca il trimiti la cursuri de limbi straine sau il inscrii la un sport, important este sa faca in permanenta lucruri noi si sa cunoasca oameni, pentru ca va fi pus in situatii interesante, ce ii dezvolta gandirea. Iar asta nu inseamna ca trebuie sa faca performanta din toate aceste lucruri – ba dimpotriva, trebuie sa ii lasi o portita de relaxare in toate aceste lucruri.
Fara comentarii

Lasa un comentariu