Cum ferim bebelusul de transmiterea bolilor contagioase de la fratiorul mai mare?

Cum ferim bebelusul de transmiterea bolilor contagioase de la fratiorul mai mare?

0
doi frati (http.happyhelms.com)

 doi frati (http.happyhelms.com)Daca sunteti pusi in situatia de a avea un copil mai mare si un bebelus puteti fi pusi  foarte des in anumite situatii problema. Una dintre probleme poate aparea atunci cand cel mai mare  se imbolnaveste in mediul scolar. Cum protejam atunci bebelusul?

Potrivit medicilor pediatri se va recomanda izolarea copilului afectat de boala contagioasa. Cu toate acestea, daca familia locuieste intr-un apartament, un asemenea lucru va fi aproape imposibil de realizat. Alti medici sunt de parere ca daca cel mare prezinta o forma mai usoara a bolii poate fi lasat sa se joace cu bebelusul, riscul imbolnavirii fiind vadit mai mic.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, atunci cand copilul este infectat cu boala contagioasa nu apar imediat primele simptome, acestea aratandu-se mult mai tarziu. Asa ca, bebelusul va fi si el afectat de virus. De aceea, se va recomanda vaccinarea micutilor inca de dinainte de a se imbolnavi. In cazul varsatului de vant vaccinarea impune anumite costuri, insa acestea ajuta pentru pastrarea imunitatii organismului.

Schema de vaccinare obligatorie actuala nu suporta costurile de vaccinare ale hepatitei A, vaccinul fiind suportat de catre parinti. In cazul in care copilul mai mare este afectat de gripa se va incerca izolarea acestuia. Cu toate acestea, ne putem indruma copilul sa se fereasca de acest virus prin mentinerea unei bune igiene. De aceea, se va incerca sa se spele zilnic manutele copiilor cu apa si sapun.

Atunci cand copilul mai mare are gripa este indicat sa incercati sa respectati anumite reguli pentru a nu transmite infectia celui mai mic:

  • Nu il lasati sa se apropie de bebelus si nici sa nu il sarute;
  • Nu ii permiteti sa stranute avandu-l in apropiere pe cel mic;
  • Nu va trebui sa foloseasca acelasi prosop dupa baita;
  • Nu va folosi aceeasi periuta de dinti;
  • Nu asezati bebelusul pe aceeasi perna pe care a stat cel mare.Fara comentarii

Lasa un comentariu