Cum invingem teama de dentist a copiilor

Cum invingem teama de dentist a copiilor

Pentru a nu ajunge niste adolescenti cu probleme dentare, este bine sa-i obisnuim pe copii inca de mici cu controalele la stomatolog. 

Emisiunea bebelu.ro din data de 5 aprilie a avut-o invitata in studio pe Oana Rosu, medic dentist. Ea ne-a povestit cum reuseste sa-i convinga pe copiii care vin la cabinet sa-si infranga teama de dentist. De asemenea Oana a oferit cateva recomandari in legatura cu ingrijirea danturii la copii. Dragi parinti, chiar daca vi se pare ciudat, ar trebui sa stiti ca bebelusii ar trebui spalati pe dinti inca de la aparitia primilor dintisori de lapte, adica in jurul varstei de 6 luni sau cand apar primii dinti.
Un alt subiect de discutie in timpul emisiunii a fost schimbarea danturii de lapte cu cea definitiva. Daca v-ati intrebat ce ar trebui sa faceti cand dintele copilului se misca, ar trebui sa stiti ca recomandarea medicului este sa-l lasati sa cada de la sine decat sa-l scoateti acasa. Urmariti materialul video de mai jos pentru a afla si recomandarile Oanei Rosu cu privire la folosirea pastei de dinti cu fluor.