Cum să faci o pernă cu orez

Pregătește-te pentru o ședință de spa chiar la tine acasă! Această pernă inedită are ca scop să ofere o senzație deplină de relaxare.

Perna cu orez acționează ca o compresă naturală pentru relaxarea mușchilor faciali, iar aroma de ulei esențial este menită să-ți încânte simțurile.

Poate fi încălzită în cuptorul cu microunde pentru o senzație unică. Căldura stimulează circulația și înlătură durerile de cap.

Dacă ai nevoie de comprese reci pentru ochi obosiți, dureri de cap, sau febră, se poate introduce și în frigider.

O astfel de pernuță poate fi ușor de realizat chiar la tine acasă. Pernuțele umplute cu orez, semințe de in și diverse ierburi aromatice sunt benefice pentru că pot ameliora diverse dureri.

Cum se confecționează

Aveți nevoie de o bucată dreptunghiulară de pânză de bumbac, la dimeniunile 35×50 cm, care se împăturește pe lung și se coase pe cele trei laturi, lăsând o deschizătură pe latura mica pentru a insera orezul și ierburile aromatice. Folosiți plante medicinale cunoscute pentru efectul lor benefic asupra respirației, precum eucalipt, rozmarin, lavandă, iar dacă preferați puteți adăuga și un băț zdrobit de scorțișoară sau ulei esențial de portocală. Tot pentru aromaterapie mai puteți folosi busuioc, mentă, salvie, maghiran sau cimbru.

Poți confecționa și un model pentru bebeluși

Orice faţă de pernă va putea fi folosită pentru a pune în ea boabe de orez, cam 4 ceşti şi jumătate. Desigur, cantitatea se poate modifica în funcţie de consistenţa pe care doreşti să o aibă pernuţă (mai moale sau mai fermă). Este foarte important ca pernuţa să susţină capul în mod corespunzător.

Pernuța pentru bebeluși îl poate ajuta pe cel mic în diverse feluri: să doarmă mai bine și mai ușor, să fie mai liniștit. Colicii şi senzaţia de reflux de după hrănirea cu lapte se pot diminua.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare