Cum sa intaresti sistemul imunitar al bebeluslui

Cum sa intaresti sistemul imunitar al bebeluslui

0

article-0-034416df00000514-55_634x406

Picture 1 of 2

Fiecare parinte isi doreste ca bebelusul lui sa creasca si sa se dezvolte in conditii optime, insa din pacate, exista o serie de bacterii si virusi care pot afecta sanatatea celui mic. Totusi, pentru a preveni ca mica ta minune sa se imbolnaveasa este necesar sa ii intaresti sistemul imunitar.

Bebelusul poate contacta virusi sau bacterii in orice anotimp, fie ca este in casa, fie ca este plimbat in carucior prin parc. Pentru ca stim ca esti un parinte responsabil care doreste sa evite imbolnavirea bebelusului, iti vom prezenta cateva modalitati prin care poti sa intaresti sistemul imunitar al acestuia.

Modalitati de intarire a sistemului imunitar al bebeluslui:

1. Laptele matern
Cercetatorii au demonstrat faptul ca laptele matern ofera cea mai mare cantitate de nutrienti, necesari copilasului. Cea mai buna modalitate prin care ai putea intari sistemul imunitar al bebeluslui tau este prin alaptarea acestuia. Prin laptele matern, cel mic va primi o protectie imunitara datorita substantelor nutritive precum proteine, lactoza, grasimi, vitamine, anticorpi etc. In acest mod se va lega o relatie unica intre tine si copil, dar de asemenea, vei putea sa pregatesti organismul bebelusului pentru aparitia bacteriilor si virusilor specifici fiecarui anotimp.

2. Vitamina C
In cazul in care ai inceput alimentatia diversificata a copilasului, te sfatuim sa incerci sa ii admnistrezi vitamina C. In urma studiilor, medicii au demonstrat faptul ca aceasta vitamina este una dintre cele mai importante substante nutritive, care ajuta organismul in combaterea virusilor sau bacteriilor.

3. Vaccinul
In ceea ce priveste vaccinara bebelusilor pentru intarirea sistemului imunitar, exista o serie de pareri contradictorii. Pe de o parte, unii medici considera ca este necesar sa vaccineze bebelusii inca din primele saptamani de viata, pentru a evita imbolnavirea acestora, in timp ce unii specialisti considera ca vaccinul poate determina efecte adeverse si poate afecta in mod negativ sanatatea copilului.

4. Homeopatia
O noua metoda, care atrage din ce in ce mai multe persoane este homeopatia, care presupune utilizarea unor remedii naturiste pentru combaterea virusilor sau infectiilor. Ea reprezinta o alternativa a tratamentului alopat si se bazeaza pe plante sau substante naturale, care provin din regnul vegetal, animal sau mineral. Conform homeopatilor, sistemul imunitar al bebeluslui ar putea sa fie intarit, fara a se apela la vaccinari sau medicamente. Totusi, aceasta alternativa nu este recunoscuta in mod oficial de toti medicii si de aceea nu este recomandat pentru bebelusi.

Precum poti observa, exista mai multe modalitati prin care ai putea sa asiguri sanatatea bebelusului tau, insa cea mai recomandata metoda este prin intermediul laptelui matern. Asadar, daca poti din punct de vedere fizic, noi te sfatuim sa il alaptezi pe bebelusl tau deoarece laptele tau ii poate asigura toti nutrientii necesari pentru o dezvoltare adecvata.