Cum sa mentii sanatatea dentara a copilului tau?

Cum sa mentii sanatatea dentara a copilului tau?

0

copil se spala pe dintiSanatatea dentara a copilului reprezinta telul oricarui parinte responsabil. Tocmai de aceea, educarea copilului in vederea ingrijirii dentitiei de lapte incepe de la varstele cele mai mici.

Incepand cu primul dintisor parintii trebuie sa isi spele regulat copiii pe dinti, prevenind astfel formarea cariilor dentare. Atunci cand creste, copilul va trebui invatat ca trebuie sa se spele pe dinti dupa fiecare masa, explicandu-i de ce este importanta ingrijirea in aceasta zona a corpului.

Spalarea pe dinti reprezinta primul pas pentru o dentitie sanatoasa si frumoasa. Folosirea corecta a tehnicilor de periere dentara incepe odata cu primul dintisor de lapte. Parintii vor trebui sa achizitioneze periute special create pentru varsta copilului si pasta de dinti cu un nivel scazut de fluor. De cele mai multe ori copiii invata sa se spele pe dinti imitandu-si parintii. Asa ca, nu ezita sa il iei cu tine ori de cate ori faci acest lucru si sa ii explici regulile de periere.

Folosirea atei dentare are rolul de a preveni depunerea tartrului dentar, responsabil cu aparitia cariilor dentare. Medicii recomanda utilizarea acesteia cel putin odata pe zi.

Suplimentele de fluor si calciu au rolul de a intari dentitia copilului inca de la cele mai mici varste. In functie de recomandarile medicului, parintii pot opta intre suplimentele medicamentoase sau alimentare.

Ori de cate ori ai o suspiciune este indicat sa mergi la medicul specialist stomatolog in vederea tratarii afectiunii dentare. In plus, vizitele la medic sunt obligatorii la un interval de sase luni.