Cum sa ne ferim de acnee?

Cum sa ne ferim de acnee?

0
adolescenta cu acnee (www.3.bp.blogspot.com)

adolescenta cu acnee (www.3.bp.blogspot.com)A fi adolescent inseamna a parcurge pe langa frumusetea varstei si cateva probleme destul de apasatoare.

Acneea este unul dintre cel mai mare impediment estetic al adolescentului.  In realitate, aceasta coincide cu aparitia destul de numeroasa a cosurilor sau a punctelor negre. In foarte multe situatii, tratarea acneei impune vizita la medicul dermatolog. Chiar daca apare cu preponderenta pe fata, aceasta se poate raspandi si pe umeri sau spate.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Chisturile sau colectiile cu infectie sunt alte forme ale acneei. Punctele negre, destul de inestetice apar ca urmare a inchiderii porilor. De foarte multe ori, fetele, printr-un machiaj exagerat, nu fac altceva decat sa inchida porii.

In cazu in care acneea imbraca o forma purulenta atunci aceasta este destul de profunda si va fi nevoie sa va prezentati la medic pentru prescrierea unui tratament. In foarte multe cazuri, o asemenea forma de acnee a determinat aparitia de cicatrici sau leziuni la nivelul fetei. In cazul in care aveti aceste puncte de puroi este indicat sa evitati sa le rupeti intrucat pot provoca semne detul de neplacute.

Acneea apare in adolescenta ca urmare a unui exces de sebuum datorat unei hiperactivitati a glandelor sebacee. Cu totii stim ca activitatea endocrina a organismului este destul de intensa in perioada adolescentei. Cu toate acestea, alimentatia, deshidratarea, lipsa igienei, dar si stresul pot conduce catre agravarea unei astfel de afectiuni dermatologice.

Tratamentul impotriva acneei consta in diminuarea excesului de sebuum al organismului. Stabilirea unui tratament se va face exclusiv de catre medicul specialist dermatolog. Tratamentul impotriva acneei difera de la caz la caz, in functie de particularitatile fiecarui pacient.

Pentru a ne feri de acnee va trebui sa incercam sa ne mentinem o igiena cat mai stricta la nivelul fetei. De aceea, va trebui sa va spalati pe fata de minim doua ori cu un sapun neparfumat, delicat atingerii pielii. Puteti folosi, de asemenea, geluri de curatare pe baza de mentol, aducandu-va astfel prospetimea la nivelul fetei.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu