Monitorizarea in sarcina

Monitorizarea in sarcina

0
sanatate

sanatate-2

Picture 1 of 2

Monitorizarea in sarcina reprezinta aproape o obligativitate pentru orice femeie insarcinata. In acest mod, gravida va cunoaste care este evolutia sarcinii, starea de sanatate a fatului, va putea fi evaluata activitatea cardiaca a acestuia si nivelul sau de dezvoltare.

In plus, prin monitorizarea in sarcina femeia va putea fi informata cu privire la data aproximativa a nasterii, planificand in acest mod cel mai pretios moment al vietii – intalnirea cu bebelusul.

Pentru ca lucrurile sa mearga pe fagasul firesc, monitorizarea in sarcina se va face incepand cu prima saptamana de viata intrauterina. Inca din momentul in care exista suspiciunea ca ai putea fi insarcinata este indicat sa te prezinti la medic in vederea confirmarii sarcinii. In cazul in care urmeaza sa aduci pe lume bebelusul mult asteptat, atunci mai mult ca sigur medicii te vor indruma sa efectuezi un set obligatoriu de analize si sa tii legatura permanenta cu cabinetele medicale de specialitate. Cu alte cuvinte, evaluarea medicala a sarcinii incepe din prima saptamana de sarcina si se sfarseste atunci cand are loc nasterea, moment din care mama si bebelusul vor fi evaluati diferit.

Monitorizarea in sarcina cuprinde, pe langa consultatiile de specialitate obligatorii si ecografiile de sarcina. Initial, mama va fi supusa unor ecografii ale abdomenului inferior sau intravaginale. Cu toate ca acestea pot fi destul de exacte, asigurand cel mai sigur prognostic, dar si date referitoare la dimensiunile fatului, activitatea sa cardiaca si respiratia, in realitate ecografiile de morfologie fetala relateaza date cat mai exacte referitoare la stadiul sarcinii, lungimea si greutatea fatului, dar si asupra starii sale de sanatate, descoperind din timp anumite malformatii fetale de care ar putea suferi. In acest mod, medicii vor putea corecta orice problema de sanatate pe care bebelusul ar putea-o suferi.

Chiar daca cel mai important lucru in sarcina este bebelusul din pantecul mamei, monitorizarea in sarcina cuprinde si o evaluare a starii de sanatate a mamei. Aceasta va fi evaluata medical in sarcina, prevenindu-se in acest mod o serie de probleme ce ar putea surveni. In plus, controlul tensiunii arteriale, al greutatii gravidei sunt efectuate permanent de catre medici.

Articole similare