Curtea Veche Publishing dupa Bookfest 2014!

[imagebrowser id=1786]Cartile regale, psihologia practica si volumele pentru copii, in topul vanzarilor!

La aceasta editie a Salonului International de Carte Bookfest, desfasurata intre 28 mai si 1 iunie 2014 la Romexpo Bucuresti, cititorii editurii Curtea Veche au preferat cartile regale, psihologia practica si volumele pentru copii. “Drumul spre casa” de Principele Nicolae si Filip Iorga, “Antifragil” de Nassim Nicholas Taleb si “Focus” de Daniel Goleman au fost cele mai cautate titluri la standul editurii, care a inregistrat vanzari mai mari ca anul trecut.

Curtea Veche Publishing a mizat pe titlurile consacrate, ale caror preturi au fost reduse cu pana la 50-70%, pe cartile pentru copii, aflate deopotriva in topul vanzarilor prin seria de volume “Cartile copilariei”, si pe noutatile editoriale de impact, de la beletristica la memorii, filosofie politica si carti de psihologie practica. In plus, Curtea Veche a oferit cititorilor intalniri cu autori indragiti, dezbateri pe teme de actualitate, ateliere pentru copii organizate impreuna cu Faber-Castell, surprize dulci de la Heinring Romania si posibilitatea testarii gratuite a vitezei de citire cu Infospeed.

Organizatorii au anuntat un numar de aproximativ 100.000 de participanti, ce depaseste numarul vizitatorilor din cadrul editiei precedente, si Curtea Veche Publishing a inregistrat vanzari cu aproximativ 10% mai mari fata de 2013.

Topul celor mai vandute titluri Curtea Veche Publishing la Bookfest 2014:
1) “Drumul spre casa. Filip Lucian Iorga in dialog cu Principele Nicolae al Romaniei” a fost cel mai vandut titlu la standul editurii Curtea Veche, volumul fiind lansat in cadrul unui eveniment dublu, alaturi de “Jurnal Regal” de Ioan-Luca Vlad. Prima carte despre Principele Nicolae vine in sprijinul tinerilor, si nu numai, drept model de eleganta si implicare in societate – cititorii vor descoperi nu doar faptul ca Alteta Sa Regala se implica in actiuni umanitare, ecologice si educative, dar si aspecte din viata sa de zi cu zi, povesti pline de talc din expeditii si intamplari ce arata pasiunea pentru sporturile extreme. Volumul este disponibil la pretul de 31 lei.
2) “Antifragil” de Nassim Nicholas Taleb – noua carte-fenomen de la cel mai indraznet ganditor al momentului, autor al volumului “Lebada Neagra”, s-a situat pe locul doi in topul preferintelor, avand dedicata si o dezbatere in cadrul Bookfest. Taleb considera ca “Antifragil” este opera sa fundamentala si in ea demonstreaza ca majoritatea lucrurilor au de castigat de pe urma dezordinii, haosului si factorilor de stres. Imprevizibilul si improbabilul nu sunt atat de periculoase si uneori ele sunt chiar utile si necesare pentru ca intaresc si imbunatatesc orice sistem, organic sau anorganic. Conceptul de “antifragilitate” si strategiile de valorificare a antifragilitatii se pot aplica in orice domeniu, de la economie si politica la ecologie, medicina si educatie. Volumul costa 60 lei in librarii.
3) “Focus” de Daniel Goleman a fost al treilea in topul vanzarilor, fiind asteptat cu nerabdare de admiratorii celui ce a creat conceptul de ”inteligenta emotionala”. Atentia, ingredientul secret al performantei, este o insuficient exploatata in zilele noastre. Daniel Goleman distinge trei tipuri de atentie: cea orientata asupra propriei persoane, cea care se abate asupra altora si cea indreptata catre mediul inconjurator. Autorul arata in ce fel au nevoie oamenii de toate cele trei tipuri de atentie si cum putem sa ne dezvoltam aceasta resursa valoroasa. Volumul poate fi gasit in librarii la pretul de 37 lei.
4) “Micutele doamne. Repovestire dupa romanul Louisei May Alcott” a fost printre cele mai vandute volume, alaturi de alte titluri ale colectiei “Cartile copilariei”, precum “Cei trei muschetari” sau “Peter Pan”. In „Micutele doamne”, cele patru fiice ale doctorului March trebuie sa poarte povara unui trai modest, avand grija de mama lor si de casa in lipsa tatalui, plecat pe front in Razboiul Civil American. Fiecare dintre surori are cate o pasiune si pe toate le uneste dragostea pentru mama lor, bunatatea, generozitatea si dorinta arzatoare de a-si indeplini visurile. Comportamentul lor ne arata cum trebuie sa infruntam provocarile vietii, sa ne cantarim deciziile si, mai ales, sa-i ocrotim pe cei dragi. Fiecare volum al seriei de 15 repovestiri costa 15 lei.
5) „Visuri si secrete” de Danuta Wałęsa in colaborare cu Piotr Adamowicz, aflata pe locul cinci in topul vanzarilor, este volumul autobiografic al doamnei Danuta Wałęsa, sotia fostului Presedinte al Poloniei, laureat al Premiului Nobel, Lech Wałęsa (“Drumul spre adevar”, autobiografie, Curtea Veche Publishing, 2011). In “Visuri si secrete”, Danuta Wałęsa vorbeste, pentru prima data, despre sine. Cu sinceritate si curaj, pe alocuri fara menajamente. Volumul a fost lansat la Bookfest in prezenta autorilor in parteneriat cu Institutul Polonez, Polonia fiind invitat de onoare la aceasta editie a targului de carte. Cu aceasta ocazie, au fost lansate si doua noi volume de Leszek Kołakowski, “Este Dumnezeu fericit?” si ”Prezenta mitului”. “Visuri si secrete” este disponibila in librarii la pretul de 40 lei.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare