De ce sa tii cont cand alegi numele bebelusului

De ce sa tii cont cand alegi numele bebelusului

0

Fiecare parinte are o abordare diferita atunci cand este vorba despre alegerea numelui copilului. Daca un cuplu doreste sa-i dea bebelusului un nume cu advarat original, alti parinti ”dedica” numele bebelusului unui rude de care ii leaga amintiri puternice de familie. Dincolo de rezonanta pe care o are un nume in familia de provenienta a copilului, el este o carte de vizita in functie de care va fi judecat intr-un fel sau altul de societate. Identitatea copilului si, intr-o masura, chiar destinul lui sunt legate de numele pe care il poarta si modul in care lumea percepe acest nume si prin extensie, pe purtatorul lui.

De ce sa tii cont cand alegi numele copilului

Fara diminutive

Un bebelus e adorabil ca Bradut, Codrut sau Ionut, dar ti-l imaginezi purtand acest nume la 1,90 si 100 de kilograme? Stai departe si de Fulguta, Ciresica, Olguta si alte diminutive care vor atrage o multime de comentarii rautacioase in viata copilului tau.

Nu alege nume triste

Dolores suna foarte melodios, dar inseamna, la propriu, durere. Lacramioara pare un nume delicat si feminin, dar este, totusi, un diminutiv de la lacrima…De ce ai vrea sa pui un astfel de nume copilului tau si sa inviti nenorocirile in viata lui? La fel, Postumia (derivat din postum – publicat sau descoperit dupa moartea autorului) nu este un prenume care sa-ti faca fetita fericita.

Nume scurte versus nume lungi

Studiile arata ca numele scurte si care contin multe vocale, asa-numitele nume deschise, precum Ana, Ina, Oana, Sara, Radu, aduc purtatorilor lor simpatia celor din jur, in timp ce oamenii cu nume lungi si complicate sunt perceputi ca pretentiosi si sunt priviti cu suspiciune.

Al doilea nume

Un al doilea (pre)nume se poate dovedi o idee buna. ii ofera sansa copilului ca mai tarziu in viata sa aleaga una dintre cele doua variante, pentru a se recomanda. Un al doilea nume, ignorat initial de familie si prieteni se poate dovedi mai apropiat de temperamentul copilului, devenit acum mare, sau poate fi folosit pe post de nume de alint si dezvaluit doar celor foarte apropiati.

Afla din revista bebelu, numarul de aprilie, ce nume se potrivesc copilului tau in functie de zodie!